Lun rødkål – en uundværlig spise til juleaften og Mortensaften

Lun rødkål – en uundværlig spise til juleaften og Mortensaften

Hjemme hos os kan vi godt finde på at spise lun rødkål og and i andre måneder end december. Den her opskrift har derfor været brugt i laaaang tid. Jeg har holdt juleaften for min familie, hvor denne har været serveret – det må være kvalitetsstempel, hva’? Selveste juleaften – JA! Jeg selv synes, at den virker HVER gang, så jeg håber virkelig at I synes den er ligeså lækker ♥

Læs også: Hjemmelavet gløgg ekstrakt

Lun rødkål uden julekrydderier

Jeg har valgt, at min opskrift på rødkål skal være uden julekrydderier. Det her er altså en basisopskrift og du kan komme alle de julekrydderier i som du vil. Jeg synes hurtigt, at julekrydderier kan komme til at overtage smagen og her med rødkål synes jeg ikke det er nødvendigt. Jeg synes lun rødkål smager vidunderligt i sig selv – med nogle andre ingredienser, der lige trækker retten endnu mere op!

Læs også: Ingefærkugler

Hjemmelavet lun rødkål til hvad?

Du kan spise hjemmelavet rødkål til mange ting. I min optik er lun rødkål uundværligt juleaften. Derudover, hvis du en vinterdag har sat andebryst på menuen, så synes jeg også at lun rødkål hører sig til. Jeg laver det også altid Mortensaften. Desuden kommer jeg den også altid i mine flæskestegs- eller ribbensstegssandwich. SÅ LUKSUS! ♥

lun rødkål

Lun rødkål – hjemmelavet og velsmagende

En opskrift på hjemmelavet rødkål, der smager vidunderligt!
Ret aftensmad
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 hoved rødkål
  • 45 g smør
  • 2 spsk balsamico
  • 5 spsk ribs- eller kirsebærgelé
  • 1 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Giv smør, ribs- eller kirsebærgelé og balsamico et opkog.
  • Finsnit din rødkål og kom det op i gryden sammen med salt.
  • Skru blusset ned og kog rødkålen med i gryden i 15 minutter med låg.
  • Efter 15 minutter, tager du låget af og skruer op for blusset. Rødkålen er færdig, når al væsken i bunden er gryden er fordampet.
  • Servér din rødkål, mens den stadig er lun.
  • Velbekomme ♥
Keyword jul, lun rødkål

JEG ØNSKER AT VÆKSTE MED MIN LILLE HOBBY

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

OG: Hvis du laver min opskrift, så fortæl mig det, hvis du har lyst! Jeg bliver så glad ♥ TAK.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *