Manakish med za’atar – et mellemøstligt fladbrød

Manakish med za’atar – et mellemøstligt fladbrød

Uha, det var en helt masse ukendte ord i samme overskrift, måske? Hihi… Det er slet ikke så farligt…. Det er en arabisk udgave af fladbrød med pesto, nærmest. Lad mig udvide din horisont madmæssigt – det bliver for lækkert det her!

Læs også: Za’atarbrød

Hvad er manakish og hvad er za’atar?

Når jeg smager noget nyt her i Dubai, som er mellemøstlig mad så forsøger jeg som regel at gå hjem og lave kunsten efter (hvis jeg kan lide det vel at mærke). Det her var ingen undtagelse. Det er et lækkert fladbrød med za’atar – en krydderiblanding, der består af krydderurter (det kunne være tørret oregano, basilikum og timian), ristede sesamfrø og sumac. Det kan ikke sammenlignes med noget andet krydderi.

Læs også: Mutabal – en arabisk auberginedip

Hvor kan jeg købe za’atar?

Du kan få za’atar og sumac, hvis du også vil lave fattoush i etniske grønthandlere. Derudover så sælger Mill&mortar også begge krydderier. Jeg håber du vil gøre dig selv den tjeneste at prøve dem! Begge krydderier smager vidunderligt.

Manakish med za’atar

Fladbrød med za'atar
Forb. tid 1 t 30 min
Tilb. tid 20 min
Antal 6 fladbrød

Ingredienser
  

 • 2,5 dl vand
 • 25 g gær eller 7 gram tørgær
 • 1 spsk honning
 • 400 g hvedemel
 • 2 spsk olivenolie
 • 2 tsk salt

za'atar blanding

 • 40 g za'atar
 • 60 g olivenolie

Sådan gør du
 

 • Opløs vandet i gæren i skålen til din røremaskine, hvis du har sådan en – ellers bare i en almindelig skål. Kom derefter honning og olivenolie i og rør det godt sammen.
 • Tænd for røremaskinen eller varm armene godt op 😉 Kom mel i skålen lidt efter lidt. Kom også salt i. Når alt melet er i skal dejen æltes i 10 minutter. Kom et viskestykke over og lad dejen hæve i en time.
 • Når dejen er færdig deler du den op i 6 lige store dele, på et meldækket bord. Jeg plejer at veje dejen, tage dens vægt og dividere det med 6. Så ved jeg hvad hver enkelt skal veje og så får jeg ikke stykker der er meget større eller mindre end hinanden.
 • Tænd ovnen på 225 grader.
 • Rul hvert dejstykke ud så de er ca en halv cm tykke. Kom 2 tsk za'atar-olie på hver dejstykke. Efterlad 1 cm i kanten uden fyld.
 • Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter. De skal være gyldne i kanten. Jeg bager mine af 2 omgange på grund af pladsmangel i ovnen.
 • Pynt med det du lyster. I denne omgang fik mine nogle granatæblekerner og lidt mynte. Servér straks.
 • Velbekomme ♥

Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

Vis mig gerne min ret på Instagram, hvis du laver retten! Det ville gøre mig SÅ glad. Tak, fordi du læste med ♥️1 thought on “Manakish med za’atar – et mellemøstligt fladbrød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *