Minitærter med figner – en skøn sensommer dessert

Minitærter med figner – en skøn sensommer dessert

Figner er i sæson fra juli – september og de er bare skønne! Ikke nok med at de smager fantastisk, de er også en fryd for øjet. Jeg havde sådan lyst til en sensommer dessert forleden og så tænkte jeg – hvorfor ikke lave noget lækkert med figner – det er jo oplagt!

Er figner en voksenting?

Kender I nogle børn, der kan lide figner? Jeg selv kunne ikke fordrage dem, nok egentlig mest på grund af, hvordan de så ud… Jeg synes ikke de så indbydende ud. Der skulle åbenbart nogle år til, før jeg fik øjnene op for det smukke i de her skabninger. Sådan er det nok med mange andre ting også: Oliven… You name it. Synes bare det var lidt en sjov tanke omkring den fine råvare.

Figner – Hvad du ikke må undvære

Please, lad vær med at undvære timian-honningen! Den er fuldstændig overdrevet lækker at dryppe over fignetærterne. Det giver simpelthen lige det sidste. Man må jo bare indrømme at honning, figner og timian er et match made in heaven.

Læs også: Minipandekager: morgenskål med hjemmelavet cereal

figner

Minitærter med figner

En skøn sensommer dessert
Forb. tid 1 t 30 min
Tilb. tid 20 min
Ret Dessert
Køkken dansk, Italiensk
Antal 6 minitærter

Ingredienser
  

Dej

  • 180 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 110 g smør
  • 1 æg
  • 1 spsk rapsolie

Fyld

  • 250 g ricotta
  • 1 spsk mælk
  • 6 figner køb gerne lidt eksta, hvis nogle skulle se dårlige ud indeni.

Til at dryppe udover

  • 1 spsk timian
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk smør

Sådan gør du
 

  • Start med at lave dejen. Kom mel, salt og sukker op i en foodprocessor og blend det hurtigt. Kom derefter smør op i, i små udskårede firkanter og blend det, indtil det smuldrer. Det tager ikke mange sekunder. Saml til sidst dejen ved at blende ægget i. Dejen skulle gerne samle sig til én klump i foodprocessoren. Tag dejen op. Form den som en flad bold og wrap den ind i film eller en frysepose. Kom den på køl i en times tid.
  • Kom ricottaen op i en skål sammen med din ene spsk mælk. Rør med med en elpisker eller på din røremaskinen til din masse bliver silkeblød. Stil den i køleskabet til du skal bruge den.
  • Tag din dej ud af køleskabet og del den i 6 lige store dele. Det kan du gøre ved at veje hele dejen og dividere antallet med 6. Du kan også bare gøre det på øjemål. Pensl alle 6 tærteforme med rapsolie. Kom en dejklump i hver mini tærteform og form dejen ud med fingrene, så den dækker hele formen. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter på 180 grader indtil kanterne er gyldne. Lad dem køle af i formen.
  • Lav imens honning/timian toppingen. Tag stilkene fra timianen væk. Kom honning på panden sammen med timian "bladende" og én spsk smør. Lad det smelte sammen.
  • Skær dine figner på langt. Altså hvis den står op så skær skiver lige ned igennem. Gør dette med 5 af fignerne. De skal ligne blomsterblade. Skær én på tværs. Sørg for at få 5 skiver. Denne figne skal fungere som 'låg' og midte på alle tærterne.
  • Når minitærterne er kølet af, tager du tærterne ud af formen og kommer en spsk ricotta i hver.
  • Pynt af med én figne i skiver og ét 'fignelåg' på hver. Dryp til sidst med lidt timianhonning og servér.
  • Velbekomme ♥
Keyword figner

Læs også: Kardemommesnurrer – penslet med æg og honning

Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.



1 thought on “Minitærter med figner – en skøn sensommer dessert”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *