MIRABELLE-MARMELADE

MIRABELLE-MARMELADE

Mirabeller er smukke, små og gule former for blommer. De blomstrer lige nu! Et træ afgiver utrolig mange frugter, og man kan ikke nå at spise halvdelen, hvis man har et træ hjemme. Men for at de ikke alle sammen bare skal falde på jorden og gå til spilde, får du her en lækker opskrift på en marmelade, lavet netop på mirabeller.

Til et glas skal du bruge:

– ca. et målebæger, der kan indeholde en liter fyldt med mirabeller

– 400-500 g sukker

– en halv appelsin

– ½ dl vand

– 1-2 dl honning

Anbring alle dine ingredienser i en gryde og giv det et opkog. Sæt det til at simre på middelvarme i 10 minutter. Hvis du ikke kan lide store klumper i din marmelade (det kan jeg eksempelvis ikke), tag da din stavblender og blend de sidste klumper ud. Sæt det tilbage på varmen og lad de simre i 10 minutter mere. Nu skulle det gerne have fået en tyk og lækker konsistens. Sæt det på køl – det bliver tykkere og lækrere, når det har kølet af. Min marmelade var meget syrlig, da jeg smagte den til og jeg kom derfor yderligere 100 g sukker i – efter at have været på køl, blev den mindre syrlig. Jeg tænker at det er i meget god ting lige at have in mente.

Velbekomme ♥


Related Posts

TOPPINGS M. HAVTORN, GRANATÆBLE, STIKKELSBÆR OG SALTKARAMEL

TOPPINGS M. HAVTORN, GRANATÆBLE, STIKKELSBÆR OG SALTKARAMEL

Jeg elsker morgenmad! Og jeg er typen som slet ikke kan begynde min dag, hvis jeg ikke har fået det. Dog er det meget forskelligt, hvad jeg spiser til morgenmåltid. I nogle perioder spiser jeg havregrød, kold chiagrød eller skyr og andre gange er jeg […]

HYBENSIRUP

HYBENSIRUP

Den ene dag var jeg, sammen med min mor, ude og plukke hyben. De er så smukke og har denne her fantastiske, naturlige orange farve. Så jeg tænkte… Jeg har lavet marmelade på mirabeller, jeg har lavet stikkelsbær-, granatæblekerne- og havtornkompot – så hvorfor ikke […]1 thought on “MIRABELLE-MARMELADE”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *