Mutabal – den arabiske version af baba ganoush

Mutabal – den arabiske version af baba ganoush

Mutabal, en arabisk auberginedip. Jeg er jo så heldig at få lov til at opleve nogle heeelt andre madvaner og madtraditioner end vi gør hjemme i lille Danmark. Det er så rart at få udvidet sin horisont og få smagt noget anderledes! Der er virkelig mange retter jeg ikke kendte til før, som jeg er blevet næsten mest afhængig af her i Dubai. Det er fedt at kunne tage med hjem, når vi vender tilbage og så er det super fedt at dele med jer selvfølgelig!

Læs også: Libanesisk luksus med kylling og halloumi

Mutabal VS baba ganoush?

Det der gør at mutabal og baba ganoush ligner hinanden så meget er basen, som er lavet på aubergine. Der er så mange versioner af begge dele, så jeg har faktisk valgt at gå med de traditionelle ingredienser på en mutabal (såsom tahin og hvidløg) og tilsætte nogle røgfyldte noter med røget paprika og noget friskt på toppen. Den helt store forskel på de to er tahinen – to tahini or not tahini? Desuden er der som regel tilsat andre grøntsager end aubergine i baba ganoush… Det er virkelig et catchy navn, ikke? Det betyder forresten: Forkælet far, så ved I det.

Læs også: kyllinge fatteh – en skøn libanesisk ret

Mutabal

Den arabiske version af baba ganoush
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Ret aftensmad, antipasti, Forret, Snack
Køkken arabisk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 1000 g aubergine 2 store
 • 2 spsk olivenolie
 • 3 spsk tahin
 • 1 fed hvidløg
 • ½ citron saften heraf
 • 1 tsk røget paprika ½ i dippen og ½ til pynt
 • 1 spsk græsk yogurt hvis du vil have den ekstra blød og cremet
 • sat & peber
 • 1 håndfuld krydderurt (persille eller koriander) til ovenpå
 • 1 håndfuld granatæblekerner til ovenpå

Sådan gør du
 

 • Hvis du har et gaskomfur kan du riste dine auberginer direkte over gassen. Skindet skal blive helt sort og kødet i midten skal være blødt. Hvis du ikke har gaskomfur deler du dine auberginer i to og ligger dem på et stykke bagepapir. Vend dem i salt, peber og olivenolie. Læg dem med kødsiden nedad og bag dem i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
 • Skrab kødet ned i en foodprocessor sammen med tahin, hvidløg, citronsaft og røget paprika. Blendt det godt. Tilsæt evt. 2 spsk græsk yogurt for ekstra cremethed. Smag til med salt og peber.
 • Pynt din mutabal med en finthakket krydderurt om det så er persille eller koriander. Top af med røget paprika og granatæblekerner. Nyd med et lækkert stykke brød eller en hovedret.
 • Velbekomme ♥️
Keyword mutabal

Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

Vis mig gerne min ret på Instagram, hvis du laver retten! Det ville gøre mig SÅ glad. Tak, fordi du læste med ♥️4 thoughts on “Mutabal – den arabiske version af baba ganoush”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *