Naanbrød

Naanbrød

Har I også haft en periode, hvor I altid var nede at købe de der færdiglavede naanbrød? Det blev spist til al slags mad og man kunne simpelthen ikke få nok! Gang den følelse med 100, når du har lavet den her opskrift! De er SÅÅÅÅÅ gode og snaskede og helt perfekte!

Det skal du bruge (til 8-10 styks):

– ½ halv dl vand

– 1 spsk honning

– 1 tsk tørgær

– 1½ dl mælk

– 2 dl græsk yogurt

– 8 dl mel

– 1 tsk salt

– 2 tsk bagepulver (kan erstattes med natron)

– 25 g smør til stegning

Til hvidløg og persillesmør:

– 3 fed hvidløg

– 1 bundt persille eller anden krydderurt

– ca. 50 g smør

Bland tørgær, vand og honning. Lad det stå i 10 minutters tid. Så ser det således ud:

Kom græsk yogurt, bagepulver eller natron, salt og mel i.

Varm mælken op i mikroovnen i et minuts tid og kom det i blandingen.

Bland det rigtig godt sammen – gerne i et kvarters tid.

Til det bliver en lækker, sammenhængende masse:

Lad dejen hæve i en times tid eller i køleskabet til dagen efter. Så ser den således ud:

Lav imens din persille og hvidløgssmør. Smelt 50 g smør på panden, sammen med 3 knuste hvidløgsfed. Kom derefter hvidløgs/smørmassen op i en minihakker eller foodprocessor, sammen med skyllet persille. Blend det godt. Så er din smør klar til at blive dryppet udover.

Del dejen op i 8-10 lige store dejstykker – alt efter hvad du lige synes passer.

Drys mel på dit køkkenbord, dej og kagerulle og rul dejstykkerne helt tynde. Dejen kan godt drille lidt her. Hvis den sprækker, så prøv forfra og rul den mindre tyndt ud næste gang.

Varm en pande op på meget høj varme. Kom lidt smør på.

Kom et dejstykke på panden og steg det i ca. 30 sekunder på den ene side:

Og 30 sekunder på den anden side. Så har du dit første naanbrød.

Gentag processen med alle dejstykkerne.

Når du skal servere dit naanbrød, drypper du lidt hvidløgs/persillesmør udover dit naanbrød.

Velbekomme ♥

Tag mig gerne på instagram, hvis du har lavet en af mine opskrifter! Det ville gøre mig glad ♥ @madmille.dk



2 thoughts on “Naanbrød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *