NATURLIGT FARVEDE VAFLER

NATURLIGT FARVEDE VAFLER

I denne uge er der Copenhagen Pride. ‘Ugen er sat af til at omfavne mangfoldighed og nedbryde fordomme om seksuelle minoriteter’. Et rigtig vigtigt budskab, som jeg har tænkt længe over, hvordan jeg kunne støtte op om via min hjemmeside. Det endte med at blive søde morgenmadsvafler, som er indfarvet udelukkende med naturlige ingredienser.

Opskrift (ca. 12 styks): 

4 dl mælk

500 g mel

2 dl rapsolie

4 æg

4 spsk sukker

3-4 tsk bagepulver

Ovenstående er din basisdej – bland alle ingredienser sammen – det bliver en meget tyktflydende dej, som du skal bruge lidt kræfter til at røre rundt i.

Del derved din dej i 5 skåle eller dybe tallerkner.

Derudover skal du bruge følgende ingredienser til at farve med samt meget gerne en juicer:

Til den grønne: 100 g spinat -på frost eller friskt

Til den gule: En lille pakke frisk gurkemeje – du kan sikkert også bruge det i pulverform.

Til den blå: Lidt mindre end et kvart hoved rødkål + en tsk natron

Til den orange: 4 gulerødder

Til den pink: to rødbeder

Juice dine ingredienser til den farve du vil bruge og hæld det op i en af skålene med dej. Gentag processen med alle 5 farver. OBS: Ved den grønne bliver du nødt til at komme den optøede eller friske spinat i en minihakker sammen med dejen ellers afgiver det ikke nok farve. Når de forskelligfarvede juicesafter kommer op i de 5 forskellige skåle med basisdej, bliver dejen mindre tyktflydende og så er de bare helt perfekte og klar til at blive bagt! Det ser cirka sådan her ud:

Opvarm dit vaffeljern og pensl det med rapsolie. Kom dej på vaffeljernet og bag dine vafler. Jeg lavede to af hver farve, mens den sidste blev en kombination af dem alle, men det kan du jo gøre præcis som du vil!

De her vafler smager sindsygt godt med hjemmelavet hybensirup på eller med hjemmelavet toppings med havtorn, saltkaramel, stikkelsbær eller granatæblekerner!

Velbekomme ♥


Related Posts

SPINATVAFLER

SPINATVAFLER

Jeg elsker at lege med farver i min madlavning og noget af det som spinat kan, udover at være godt for kroppen (for det tror jeg da det er), er at det kan farve maden grøn. ELSKER DET. Desuden synes jeg en vaffel er smuk. […]

JUICE

JUICE

Jeg har, ligesom så mange andre, været med på juicekur-bølgen. Ikke for at tabe mig, men for det første fordi jeg gerne ville overbevise mig selv om at jeg godt kan holde en 3-dages kur (er vanvittigt dårlig til at holde mig væk fra hvidt […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *