On Wednesdays we eat pink – pink fluffy pandekager

On Wednesdays we eat pink – pink fluffy pandekager

Det her er simpelthen glæde på en tallerken. Må erkende at jeg sjælendt spiser friske bær, nu hvor de ikke er i sæson, men jeg føler mig sund helt ind i sjælen, når jeg så alligevel gør det. Jeg købte et granatæble og hindbær til at toppe den her stak med og nøj, hvor har jeg ikke fortrudt det. Et fantastisk morgenmåltid, som jeg laver for sjældendt!

Pink fluffy pandekager – ca. 8 stk. 

Dej:

– 3 æg

– 2 dl hvedemel

– 1½ dl (let)mælk

– en kvart håndfuld sukker

– en knivspids salt

– 1 spsk pink pataya pulver (kan købes på rawnice.com). Kan erstattes med almindelig frugtfarve

Topping: 

– 1 pakke philadelphia

– 125 g rørsukker

– 1 dl vand

– 1 bundt mynte (gem lidt til pynt)

Pynt:

– granatæble

– hindbær

– mynte

Start med at dele dine æg i to skåle. Hvis du er prof kan du gøre det i skallen, men man har altså mere føling med det, når man gør det i hænderne. Det vigtigste er, at der ikke kommer blomme i hviderne.

Pisk hviderne helt stive med en el-pisker – lav evt. skålen over hovedet tricket.

Kom derefter de resterende ingredienser ned i æggeblommerne og bland det godt sammen.

Tag din dejskraber og vend æggehviderne ned i æggeblomme-massen.

Tænd din pande og sæt den på middel varme. Hellere at den er på lidt for lav varme, end lidt for høj – det går nemlig ud over farven.

Kom lidt dej på panden i den størrelse du har brug for og bag i 1-2 minutters tid på hver side.

Lav en myntesirup.

Kog vand og sukker op og rør jævnligt til massen tykner. Hæld det over på et glas med mynteblade i.

Rør philadelphia op med et par spiseskefulde af din myntesirup – sørg for ikke at få mynteblade med.

Anret dine pandekager og kom mynte-philadelphia på.

Velbekomme ♥



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *