Opskrift med pastinak – Smagfulde pastinak deller

Opskrift med pastinak – Smagfulde pastinak deller

Godt nytår, søde Jer, der læser mine opskrifter! Tak for at følge med i min lille hobby. Nu er vi gået ind i januar. Min julemåned stod på god julemad som aldrig før. Jeg tror aldrig nogensinde, at jeg har spist så meget fed mad over så lang tid som i år. Hele måneden fik den max gas! Det har gjort flere ting ved mig. Jeg har CRAVET grøntsager, kommet i dårlig form (da jeg samtidigt ikke har trænet) og så har det sat sig lidt på sidebenene. Jeg ville nok blive overrasket, hvis alle de ting ikke var sket. Det er så fint og intet problem. Vi starter da bare året med nogle grøntsager og lidt fitness og så skal det hele nok falde på plads igen lynhurtigt!

Læs også: Blomkålshapsere

Pastinak i fokus

Pastinak i sæson (det er den faktisk i mange måneder af året). Derfor synes jeg det var på sin plads med en opskrift dedikeret til pastinakken. Den får hovedrollen i denne ret! Det er en ret smæk fyldt med grøntsager. Opskriften indeholder hele 300 g pastinakker, gulerod, forårsløg, koriander eller persille, løg og hvidløg. Vanvittigt lækkert!

Krydderier til pastinak?

Jeg vil ikke foreslå at gå ud for at købe et krydderi, som du aldrig kommer til at bruge igen – bare fordi det skal bruges i denne opskrift. Mon ikke vi alle har stadset ud efter et eller andet meget specielt krydderi, for derefter ALDRIG at så meget som kigge på det igen. Det synes jeg er ærgerligt. Derfor synes jeg at du skal krydre dine pastinakdeller med nogle af de krydderier du har der hjemme. Hvis du ikke rigtig har nogle vil jeg dog opfordre dig til at udvide tid forråd, hvis du tror du kunne begynde at bruge dem lidt mere. Jeg brugte 1 tsk stødt koriander, 1 tsk garam masala og 1 tsk spidskommen

pastinak

Pastinak deller

Pastinak deller med en masse grønt.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 8 min
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 3 pastinakker 300 g revet
 • 1 gulerod 85 g revet
 • 1 rødløg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 bundt koriander kan erstattes af persille
 • 1 forårsløg
 • 1 lime saften derfra
 • 1 tsk stødt koriander kan erstattes af, hvad du har derhjemme
 • 1 tsk spidskommen kan erstattes af, hvad du har derhjemme
 • 1 tsk garam masala kan erstattes af, hvad du har derhjemme
 • 85 g hvedemel
 • salt & peber
 • 2 spsk olivenolie til stegning

Creme fraiche dip

 • 1 lille creme fraiche
 • 1 spsk citronsaft
 • 1 tsk røget paprika
 • salt & peber

Sådan gør du
 

 • Skrub pastinakkerne og guleroden godt eller skræl dem, der hvor de ser jordede ud. Skær enderne af. Riv dem på den grove side af rivejernet. Kom det over i en stor skål.
 • Pil skrællen af rødløgen og hvidløget. Riv dem på den fine side af rivejernet. Kom også det over i den store skål.
 • Skyl og finthak koriander eller persille og forårsløg. Kom det op i blandingen.
 • Skær limen over og kom saften i skålen.
 • Kom også krydderier i skålen inklusiv salt og peber. Derefter tilsættes mel. Bland det hele godt rundt.
 • Tag en klump af massen og form den til en flad, rund bøf-formet størrelse. Én skal cirka veje 60 gram. Form 8-9 stykker.
 • Steg ca. 4 af gangen på panden i lidt olivenolie, på medium varme. Vend dem, når de er blevet gyldne, efter få minutter. Giv dem samme omgang på den anden side.
 • Rør din creme fraiche op med citron, salt, peber, dild og røget paprika.
 • Servér lune med din creme fraiche dip.

JEG ØNSKER AT VÆKSTE MED MIN LILLE HOBBY

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

OG: Hvis du laver min opskrift, så fortæl mig det, hvis du har lyst! Jeg bliver så glad ♥ TAK.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *