Overdådige nachos med pulled chicken og dips

Overdådige nachos med pulled chicken og dips

Her kommer en opskrift på ultimative nachos!

Lav overdådige nachos med sous-vide eller ej

I opskriften kommer jeg både med forslag til, hvordan du kan lave pulled chicken hvis du er den heldige ejer af en sous-vide og hvis du ikke er… Det smager skønt uanset hvad. Sous-viden giver kyllingen en lidt mere blød og lækker konsistens, men det vigtigste er, at du stadig kan bruge opskriften her!

Nemme nachos eller?

Jeg kan godt lide at lave alting fra bunden… Jeg har masser af tid i øjeblikket, men det er selvfølgelig ikke sikkert at du har. Derfor skal du vide, at du sagtens kan bruge en købt BBQ sauce. Den behøver ikke være hjemmelavet ♥

Nachos med pulled chicken

Nachos med pulled chicken, salsa og guacamole.

Ingredienser

  • 300 g nachoschips
  • 150 g ost efter eget valg
  • 400 g kyllingebryst
  • 1 dl ketchup
  • 4 fed hvidløg 2 til BBQ sauce og 2 til guacamole
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 spsk cremfraiche
  • 2 modne avocado
  • 2 store tomater
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 halvt rødløg
  • 2 lime saften derfra
  • 1 spsk vand

Sådan gør du

  • Lav din BBQ sauce om formiddagen. Tag to fed hvidløg og pres dem om i din ketchup. Kom derefter æblecidereddike, olivenolie, røget paprika, salt og peber, brun farin og honning i. Varm det godt op i en pande til det bliver en homogen masse. (Hvis den bliver for tyk, kan du komme 1 spsk vand op i).
  • Hvis du er den heldige ejer af en sous-vide tager du en pose og kommer dit kyllingebryst op i sammen med din BBQ sauce, vacuum og luk den med din maskine og læg posen i sous-vide i 5 timer på 60 grader.
  • Hvis du ikke har en sous-vide kan du blot stege din kylling en halv time før servering i 10 minutter på hver side. Riv kødet fra hinanden med en gaffel og bland det med BBQ-saucen.
  • Lav nu din salsa. Hak tomater helt fint og bland det med finthakket løg og finthakket koriander. Bland også limesaft om heri – gem evt. lidt til guacamolen. Til sidst kommer du en teske æblecidereddike i.
  • Lav nu guacamolen. Udsten avocadoerne, tag skrællen af og kom avocado 'kødet' op i en skål. Bland med creme fraiche, salt, peber, hvidløg og evt. lidt lime. Stil det på køl indtil det skal bruges.
  • Når kødet er færdigt i sous-viden tager du det op og i en skål sammen med saucen. Riv kødet fra hinanden med to gafler og bland det godt med saucen.
  • Tag en bradepande og fordel chipsene heri – selvfølgelig med bagepapir. Kom også osten udover. Fordel de lidt overnpå og indenunder chipsene. Fordel bunker af pulled chicken ud over chipesene. Bag dem i ovnen på 175 grader, varmluft, i ca. 5 minutter til osten er smeltet.
  • Når det er færdigt kommer du bunker på af salsa og guacamole. Kom evt. lidt frisk koriander på også og servér straks.
  • Velbekomme ♥

Jeg håber du giver dig i kast med at tage din nachos til næste level! Og hvis du gør, så giv dig da lige til kende ♥ Jeg ville elske at se dem!

Se også min opskrift på søde kartofler med pulled chicken.

Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *