PAELLA

PAELLA

Paella, en spansk, smuk og delevenlig ret med med safran!

Du skal bruge (til 4 personer):

– En stor knivspids safran

– 4 dl risottoris

– 1½ liter god fiske eller grøntsagbouillon eller fond

– En stor klat smør

– 1 pose store frosne rejer

– 1 pakke eller pose blåmuslinger (jeg købte mine på frost i irma – men køb dem friske hos fiskemanden)

– 1 pakke skiveskåret chorizo eller ca. 100 g stykker af en pølse

– 3 fed hvidløg

– 1 bundt persille

– 1-2 citroner

– 1 rød peber

– 2 forårsløg

– 2 løg

Hvis dine skaldyr er frosne, så start med at tø dem op.

Start med at stege din chorizo på panden til det får farve. Sæt det til side.

Sæt bouillon til at koge i en lille gryde. Svits løg, hvidløg, forårsløg og safran på i en større gryde, i få minutter, sammen med smørret. Kom derefter ris i og svits dem i et minuts tid. Hæld bouillon i. Lad risene simre i ca. 15-20 minutter under låg. Rør rundt, en gang i mellem. I gryden med bouillon lader du en smule vand være tilbage eller kommer noget nyt i – damp dine muslinger heri, i 3 minutters tid.

Steg rejer på panden i olie. Kom tyndskåret rød peber på og giv dem 2 minutters tid, på hver side.

Skær persille og citroner og pynt din paella.

Velbekomme ♥


Related Posts

JOMFRUHUMMER-RISOTTO

JOMFRUHUMMER-RISOTTO

I går havde jeg besøg af en af mine bedste veninder – vi skulle drikke noget vin og lave noget lækker mad. Det endte med at blive en lækker risotto med jomfruhummerhaler. Der var en god fordeling i køkkenet, hvor min veninde hakkede, mens jeg […]

Safran-risotto

Safran-risotto

Hvad siger du til en smuk gul risotto med store rejer, svampe og persille? Det smager sygeligt godt. Jeg elsker risotto i stort set alle former, smage og farver – men det her var en vinder. Du skal bruge: – En stor knivspids safran – […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *