Pakoras – en indisk, sprød, grøntsagssnack

Pakoras – en indisk, sprød, grøntsagssnack

Pakoras… Hvad er det? Nu har vi jo efterhånden boet i Dubai i 1½ år. Det er en kæmpe oplevelse på mange måder – også rent kulinarisk. Vi får smagt ting og sager fra alle verdens hjørner, tilberedt af dygtige kokke fra de pågældende lande. Så lækkert! Jeg er flere gange stødt på indiske pakoras. De kan laves i alle afskygninger, faktisk. Mere om det:

Hvad er pakoras?

Pakoras består i dette tilfælde af grøntsager, som er blandet med kikærtemel og dyppet i ønskebrønden (friturestegte). De smager voldsomt godt! Jeg elsker at de er sprød og lækre udenpå og bløde og smagfulde indeni. Det er bare lige noget for mig! Jeg har cravet dem på alle tidspunkter på døgnet, så pas på! De er afhængighedsskabende.

Læs også: Chicken 65 biriyani

Pakoras kan være med til at tømme køleskabet

Pakoras kan som beskrevet tidligere være med til at rydde ud i grøntsagsskuffen. Har du nogle grøntsager, der er blevet lidt kedelige? Kom dem i! De eneste grøntsager du ikke skal bruge er vandede grøntsager. En sød følger skrev til mig, at hun havde fået dem på Sri Lanka med løg og kartoffel, hvilket jo også lyder helt fantastisk! Det må være næste projekt. De kan både spises som snack, som frokost og som tilbehør til en curry eller hvad man har lyst til ♥️

pakoras

Pakoras

En indish, sprød og lækker grøntsagsnack
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 15 min
Ret frokost, Snack, Tilbehør
Køkken Indisk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 80 g grønkål kan erstattes med spinat
  • 1 håndfuld koriander kan erstattes med persille
  • 1 chili
  • 2 gulerødder
  • 2 cm frisk ingefær
  • 200 g kikærtemel helt fint
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • salt og peber
  • ½ liter fritureolie fx solsikke

Dip (Hvis du ønsker).

  • 4 spsk creme fraiche
  • ½ lime saften derfra
  • 2 spsk ketchup
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Hak grønkål (husk at skære de hårde stængler fra), rødløg, koriander og chili. Kom det op i en skål.
  • Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet. Kom det op i skålen.
  • Riv ingefæren på den fine side af rivejernet. Kom også det op i skålen.
  • Kom krydderierne op i skålen til grøntsagerne og rør det godt rundt.
  • Si kikærtemelet i og massér det godt ind i grøntsagerne. Hvis dejen dejen virker tør, kan du tilsætte 1 spsk vand af gangen. Dejen skal være klistret og hænge sammen, hvis du samler en lille flade 'delle' af den.
  • Kom fritureolien op i en lille gryde. Varm den op. Du kan tjekke om olien er klar ved at dumpe en lille klump dej i olien. Hvis olien bruser op omkring dejen, er den klar.
  • Tag en klump dej, sørg for at den er sammenhængende og nogenlunde flad og kom den i fritureolien. Når din pakora er gylden tager du den op og lægger den på fedtsugende papir. Gentag til der ikke er mere dej.
  • Rør dippen sammen.
  • Servér lune med din dip. Velbekomme ♥
Keyword pakoras

JEG ØNSKER AT VÆKSTE MED MIN LILLE HOBBY

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

OG: Hvis du laver min opskrift, så fortæl mig det, hvis du har lyst! Jeg bliver så glad ♥ TAK.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *