Pastaruller med græskarfyld og salvie

Pastaruller med græskarfyld og salvie

Jeg har på en opfordring af en sød følger fået lavet et par pastaopskrifter til jer! Den her er jeg faktisk virkelig stolt af… Det er pastaruller med græskarfyld og salvie. Den er SÅ nem at lave og smager som om, at du har stået i køkkenet i flere dage….. Eller i hvert fald timer.. og meget af tiden, klarer retten den selv i ovnen!

Du skal bruge:

– 250 g friske lasagneplader

– 1 butternutsquash græskar

– 250 g ricotta ost

– 1 bundt salvie

– 1 citron

– 100 g hasselnødder eller mandler (kan udelades)

– muskatnød

– 1 tsk natron

– 1 pakke serrano (kan udelades)

– tørret chili

– lidt friskrevet parmesan

– smør + olivenolie

– vand

– salt + peber

Skær dit butternutsquash over på langs. Fjern indmad og kerner. Skær resten i både og læg dem på en bagepapirsbeklædt bageplade. Tag din ricotta ud at indpakningen og stil også den på bagepladen. Kom lidt tørret chili, salt, peber og friskrevet muskatnød på. Dryp lidt olivenolie ud over og stil bagepladen i ovnen. Bag det på 180 grader, almindelig ovn, i en time.

Kom vand i en gryde ved høj varme og lad det koge. Kom natron op i vandet og dernæst dine hasselnødder eller mandler (gem evt. et par hasselnødder til pynt). Lad dem koge i et par minutter. Efter kogning med natron er hasselnødderne utrolig nemme at afskalle. Hæld vandet fra gryden og afskal dine hasselnødder. Dernæst kommer du dem i en minihakker og blender dem godt. Det tager 5-10 minutters tid.

Tag bagepladen ud af ovnen og fordel salvie bagepladen (gem en lille håndfuld salvie) sammen med dine blendede nødder. Herefter sætter du bagepladen i ovnen igen i 15 minutter.

Tag bagepladen ud af ovnen (men sluk den ikke endnu) og kom hele indholdet i en skål, sammen med hasselnøddemassen. Bland det godt med en gaffel, så det hele bliver en samlet masse, uden store klumper. Kom lidt ekstra salt og peber i – det gør hele forskellen.

Fordel serrano ud på et bagepapirsbeklædt bageplade og bag den i 10-15 minutter, indtil det er sprødt.

Tag en gryde og kog noget vand. Kog dine friske lasagneplader – et par stykker af gangen i ca. 30 sekunder. Kom lidt af græskar-massen i langs midten af pladen. Rul derefter pladen og læg dem med lukningen nedad. Gentag processen, indtil der ikke er mere græskarfyld og lasagneplader. Kom lidt frisk parmesan ud over alle rullerne.

Kom en stor klat smør på en middelvarm pande, sammen saften fra en citron og en lille håndfuld salvie blade. Steg dine pastaruller, så de får en lys, fin, brun farve på begge sider.

Hvis du har taget dig godt tid til at gøre det ordentligt, kan du lige varme alle rullerne i ovnen, så alt er dejligt varmt.

Server! Og pynt med knust serrano.

Velbekomme ♥



1 thought on “Pastaruller med græskarfyld og salvie”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *