Pavlova med blåbær

Pavlova med blåbær

Mangler du en lækker og skøn sommerdessert, som er smuk, indbydende og smager vidunderligt? Så har du fundet det rigtige sted!

Du finder nemlig en virkelig lækker opskrift lige her hos mig ♥

Du skal bruge:

Pavlova

– 5 pasteuriserede æggehvider (du kan købe en pakke med 4, som svarer til 5, da der er 1,25 i hvert bægre)

– 250 g sukker

– 2 tsk lakridspulver (kan udelades)

– saften fra en halv citron

Fyld:

– 3 dl creme fraiche

– 250 g blåblær fra frost

– 50 g rørsukker

– 250 ml piskefløde

– 1 tsk vaniljepulver

Pynt:

– en lille bakke friske blåbær

– lidt flormelis

Pisk æggehvider og kom sukker i lidt efter lidt. Æggehviderne og sukkeret skal være så stift, at du kan tage skålen over hovedet.

Kom massen over på en bagebeklædt bageplade i en cirkel (massen må gerne være lidt høj) og bag den i 150 grader, traditionel ovn i ca. 1 time og 15 minutter.

Kom de frosne blåbær og rørsukkeret i en gryde og kog de i 15 minutters tid, så sukkeret er blevet opløst og lagen er blevet tykflydende. Kom vaniljepulver i. Lad massen køle ned.

Tag pavlovaen (din marengs) ud af ovnen og lad den køle helt af (det kan godt tage en times tid).

Pisk fløden til skum og vend den kolde blåbærlage heri. Vend også massen med cremefraiche. Fordel blåbærskummet ud over din pavlova.

Pynt kagen med friske blåbær og si lidt flormelis udover. Vupti, så har du en skøn sommerdessert! ♥

Har du lyst til en anden slags dessert? Så vil jeg anbefale dig min jordbær/basilikumtærte!

Velbekomme ♥



1 thought on “Pavlova med blåbær”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *