Perlespeltotto med græskar, sprød prosciutto og salvie

Perlespeltotto med græskar, sprød prosciutto og salvie

En opskrift med græskar! Perlespeltotto er en ægte efterårsret. Græskar, sprød skinke- og salvie… Ah, de smage går bare hånd i hånd. Et match made in heaven. Det er sådan en rigtig hyggeret og samtidig lækker nok til at kunne serveres for gæster i min optik.

Læs også: Græskarkage med chokoladeknapper

Hvorfor perlespeltotto og ikke risotto?

Jeg ELSKER virkelig risotto, men havde egentlig som projekt at lave nogle sundere alternativer. Derfor blev det en perlespeltotto i denne omgang… Og det er på ingen måde et dårligere valg. Det er fuldstændig samme koncept og fremgangsmåde, så du kan sagtens erstatte perlespelten med risotto, hvis du vil! ♥

Læs også: Græskarsalat

Hele vores sidste uge bestod af fede oste, vin og toffifee… Af den grund har vores kroppe brug for en masse grøntsager, sundere råvarer og træning i denne uge. Det må kalde balances ♥

Grønt i madlavningen

Jeg kan godt lide at inkorporere en masse sunde grøntsager, som bliver gemt i retten. I denne her opskrift blander vi hele 400 gram græskar ned i vores perlespeltotto og får derfor 200 g grønt hver. Det synes jeg er fedt! Desuden topper vi retten af med en masse ovnbagt græskar som også tæller, ikke? Jeg håber du kan bruge min opskrift med græskar og at du kan lide den!

perlespeltotto

Perlespeltotto med græskar, sprød prosciutto og salvie

En skøn efterårsret med græskar, sprød skine- og salvie.
Ret aftensmad
Køkken dansk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 200 g perlespelt
  • 1 butternutsquash
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g hård ost
  • 1 liter vand
  • 1 grøntsags bouillon terning eller pulver hvis du har
  • 2 spsk smør
  • 1 håndfuld salvie
  • 70 g prosciutto skinke
  • 2 spsk citronsaft
  • salt & peber

Sådan gør du
 

  • Start med at lave din græskarpuré. Skær skallen og indmaden fra dit butternut græskar. Skær 400 g af den i grove tern. Skær 100 g i mindre tern.
  • De 400 g grove tern kommer du i kogende vand i 30 minutter. Blend dem derefter til puré. Sæt det til side.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og kom fordel alle skiverne af skinke ud derpå. Kom også de sidste 100 g græskar på bagepladen. Kom lidt olivenolie, salt og peber på græskarternene. Giv det ca. 10 minutter i ovnen på 175 grader. Skinken skal være sprød og græskarrene gyldne.
  • Tag en lille gryde. Kom vandet og bouillonterningen i. Lad vandet koge til terningen opløses.
  • Hak løg og hvidløg fint. Kom olie på en pande, på middel varme. Kom løg og hvidløg på. Kom også perlespelt på og svits det i et par minutter.
  • Kom bouillonvandet i den store gryde med perlespelt, lidt efter lidt. Rør i gryden jævnligt og spæd op med mere vand, når der ikke længere er væske i gryden. Bliv ved med dette i 25 minutters tid, indtil perlespelten er blevet blød.
  • Mens du rører i gryden kan du lige stege en håndfuld salvie på en pande med en spsk smør. Sæt dem til side.
  • Kom græskarpuréen i den store gryde og rør det godt rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft. Kom dernæst 1 spsk smør i sammen med den revede hårde ost. Rør rundt igen.
  • Servér den lune perlespeltotto med græskartern, sprød skinke og sprød salvie på.
  • Velbekomme ♥
Keyword efterår, græskar, perlespelt

JEG ØNSKER AT VÆKSTE MED MIN LILLE HOBBY

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

OG: Hvis du laver min opskrift, så fortæl mig det, hvis du har lyst! Jeg bliver så glad ♥ TAK.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *