Rejebisque med tigerrejer – med asiatisk touch

Rejebisque med tigerrejer – med asiatisk touch

Her får du helt opskriften på verdens bedste rejebisque… Eller måske ikke verdens bedste, men HOLD FEST, hvor er den episk! Må man godt selv sige det? ♥

Tjek også lige min nyeste opskrift på sød kartoffelbunde med laks og rævesovs ud her.

Rejebisque laves på skaller fra rejerne

Det er genialt, at man kan bruge hele rejen i én ret. Spise kødet og koge supper på skallerne. Det smager bare helt genialt og som på en restaurant. Jeg er sikker på, at det ville være en ret som du ville kunne imponere dine gæster med eller måske bare en veninde eller en kæreste ♥

Rejebisque med et asiatisk touch

Da jeg lavede opskriften her, havde jeg en masse lækre asiatiske råvarer liggende. Jeg havde koriander og ingefær og de her seje svampe, som minder mig ret meget om asiatiske nudelsupper. Derfor tænkte jeg at lave en asiatisk inspireret, hvilket fungerede fantastisk! Den er ikke 100% med asiatiske råvarer, men giver lige et lille hint.

Lavet på råvarer man (muligvis har der hjemme)

Måske har du både løg i skuffen, gin i skabet og en lille flaske vin på køl? Vand, smør, olie, salt, peber, hvidløg er muligvis også råvarer der er at finde i et basiskøkken… Så selvom ingredienslisten ser lang ud, så tjek lige om du ikke har mange af dem på lager i forvejen ♥

Rejebisque

En fantastisk rejebisque, der er en fryd for øjet og som smager af sommer.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 40 min
Ret aftensmad
Køkken dansk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 500 g store tigerrejer færre gram kan også gøre det
  • 4 spsk olivenolie til stegning
  • 2 dl hvidvin eller rosé
  • 1 god sjat gin
  • 1 lille karton hakkede tomater ca. 400 gram
  • 750 ml vand
  • 1 skvæt piskefløde tag den mindste
  • 2 store gulerødder
  • 2 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bundt koriander
  • 1 bundt dild
  • 2×2 cm frisk ingefær
  • 2 spsk korianderkorn ikke en nødvendighed
  • 2 laurbærblade hvis du har
  • 1 citron
  • 2 spsk smør
  • 200 g svampe
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Start med at pille skallen af alle rejerne. Kom skallerne op i én skål og rejerne i en anden. Fjern også tarmen på rejerne, hvis der er sådan en. Det kan du gøre med en skarp kniv. Kom rejerne i køleskabet med film over.
  • Skær gulerødder og rødløg i grove tern. Hak også hvidløg og ingefær.
  • Kom olie op en gryde og kom rejeskaller op i. Kom dernæst gin og vin i. Bland det godt sammen og lad det simre i 5 minutters tid.
  • Kom dernæst tomat og vand op i gryden til skallerne, så det dækker skallerne. Lad det simre.
  • I mens det simrer steger du dine grøntsager og løg samt korander, dild, korianderfrø og laurbærblade i en pande i lidt olivenolie. Steg i et par minutter. Kom det dernæst op i gryden og bland det godt rundt.
  • Lad væsken reducere indtil der kun er halv mængde af, hvad der var, da du kom det i. Det tager ca. 25 minutter.
  • De sidste 5 minutter af tiden bruger du på at stege svampe i smør og stege rejerne i olie. Svampene skal blot brunes. Rejerne skal have 20 sekunder på hver side. Smag begge dele til med salt og peber under stegning.
  • Sigt rejebisquen ned i en lille gryde. Kassér skaller og grønt. Smag til med lime, salt, peber og fløde.
  • Anret rejebisquen i to skåle med svampe og rejer i midten og krydderurter på toppen. Spis med kniv, gaffel og ske.
  • Velbekomme ♥
Keyword rejebisque



Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.



2 thoughts on “Rejebisque med tigerrejer – med asiatisk touch”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *