RIBBENSTEGS-SANDWICH

RIBBENSTEGS-SANDWICH

Er en ribbenstegs-sandwich noget man spiser ved juletid? Er det til tømmermændene? Er det til fodboldkampen? Ingen ved det helt… Jeg ville selv sige, at man kan spise ribbens-sandwich i alle anledninger. FUUUUCK, hvor smager det bare godt! Især med hjemmelavede lune rødkål, agurkesalat og mayo!

Du skal bruge (til 2 personer):

– en ribbenssteg – min var 750 g

– et franskbrød – jeg købte mit i Super Best i bake-off fra Mayers bageri

– Lidt smør til stegning

Til agurkesalat:

– en agurk

– 1 dl lagereddike

– ½ dl vand

– ½ dl sukker

– Lidt salt og peber

Til lun rødkål:

– 3/4 hoved rødkål

– 20 g smør

– 5 spsk ribsgelé

– 1 spsk balsamico

– Lidt salt

Mayo:

– 2 bægre pasturiserede æggeblommer

– 1 spsk dijonsennep

– 1½ dl rapsolie

– Lidt citron, salt og peber

Start med at lave din rødkål. Snit rødkål i små fine stykker. Giv ribgelé, balsamico og smør et opkog. Hæld rødkål i gryden og kog det i 15 minutter med låg. Lag derefter låget af og skru den op på højeste varme i et par minutter – på den måde fordamper lidt af væsken nederst i gryden. Hæld rødkålen  på glas og varm den op i gryde eller mikroovn, når den skal bruges.

Herefter lave agurkesalaten. Tag et mandolinjern eller en kniv og skær agurker i helt tynde skiver. Læg dem over i et glas. Kog de resterende ingredienser sammen, indtil sukkeret er smeltet og hæld massen over agurkerne. Sæt dem på køl.

Tag æggeblommer ud af køleskabet en halv time før brug. Hæld dem op i en skål sammen med 2 spsk af olien og de resterende ingredienser. Pisk det godt. Kom derefter resten af olien i skålen i en tynd stråle under konstant piskning.

Skær fladen med svær af resten af ribbensstegen. Skær derefter sværene i strimler og kom dem i en gryde med kogende vand og salt. Kog dem i en halv time. Tag dem derefter over på en tallerken med køkkenrulle og lad dem dryppe af. Læg sværene på en bageplade med bagepapir, uden de rør hinanden. Giv dem 215 grader, varmluft, i en halv time. Tag dem ud og læg dem på lidt køkkenrulle. Kom salt på.

Skru varmen ned på 200 grader og sæt din ribbensteg ind. Den skal have til kernetemperaturen er 70 g. Det tager ca. En times tid.

Skær 4 skiver af dit brød. Smelt ca. 50 g smør på en pande og steg brødet på begge sider.

Anret dine sandwiches lige akkurat som du ønsker! Håber du kunne lide mit bud på en ribbenstegs-sandwich!

Velbekomme ♥



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *