Ribeye med blomkålspuré, friteret blomkål og jordskokkerösti

Ribeye med blomkålspuré, friteret blomkål og jordskokkerösti

Et godt bud på en eventuel fredagsmenu. Hvem elsker ikke en god ribeye? Og så er det måske lidt sejt at servere blomkål på 2 måder? Og hvem har før smagt jordskokke-rösti? Et glimrende og mere spændende alternativ til kartoflen.

Ribeye:

– 2 x kalveribeye

– salt og peber

Jordskokke-rösti – 4 stk:

– 500 g jordskokker

– 2 løg

– 1 æg

– salt og peber

– olie til stegning

Blomkålspuré

– 1 hoved blomkål (jeg brugte et grønt fra irma)

– ca. 2 dl mælk

– 1 spsk smør

– salt og peber

Friteret blomkål 

– Pluk cirka 10 små buketter af blomkålet, som du laver puré af på 1 cm

– 3 dl olie, som er velegnet til friturestegning (jeg brugte raps)

– salt

Jordskokke rösti: Skræl alle jordskokkerne og riv dem groft på et rivejern. Pil dine løg og riv dem ligeledes på rivejernet. Mas væden ud af massen og kom ægget i. Rør godt rundt og smag til med salt og peber. Varm en pande op på middel varme og steg dine rösti i 3-5 minutter på hver side. Tænk din ovn på 180 g, varmluft og sæt dem derind, mens du laver resten.

Friteret blomkål: Varm olien godt på – jeg satte min gryde på sit højeste. Når olien bobler kan du prøve at smide en buket blomkål i og se om den begyndet at bruse. Smid et par stykker i ad gangen, ellers bliver olien for kold. De er færdige, når de får en gylden farve.

Blomkålspuré: Sæt en gryde med vand til at koge. Hak blomkålet groft og kom stykkerne deri. Kog blomkålen i 10-15 minutters tid og kom derefter kålen over i en minihakker. Tilsæt mælk og smør og blend, til det får en fløjlsblød konsistens. Smag til med salt og peber. Kom evt. puréen over i en tom gryde og skru op for lav varme, for at holde den varm.

Steg til sidst dine bøffer som du ønsker dem. Jeg kan bedst lide, når de bliver stegt i smør og med salt og peber.

Velbekomme ♥



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *