Rødbede carpaccio med balsamico og feta

Rødbede carpaccio med balsamico og feta

INDRØMMELSE: Jeg har aldrig rigtig været så vild med den jordede rødbedesmag. Eller det var lige indtil jeg fandt ud af, hvordan man kan tilberede rødbeden anderledes, så den jordede smag ikke træder frem. Rødbede kan nemlig SÅ meget.

OBS: Opskriften skal laves en dag før brug.

Læs også: Rødbede raita – efterårets svar på tzatziki

Rødbede carpaccio uden sous vide?

Jeg har lavet den her opskrift utallige gange i sous vide. MEN jeg kan selvfølgelig ikke regne med at I alle går ud og investerer i en sous vide (eller at I i forvejen har en derhjemme) og derfor satte jeg mig for, at finde den bedst mulige løsning på at lave den uden. Du skal i gang dagen før, for at rødbederne opnår den lækre smag af balsamico, som virkelig komplimenterer rødbeden godt.

Rødbede opskrifter?

Jeg har sat mig for at lave en rødbedepasta i næste uge. Sådan en, hvor rødbederne skal purées og så ind i selve pastaen. På den måde får de den fineste farve. Elsker at lege med naturlige farver i maden. Det bliver så fint. Det kan I se frem til. Hvis man ikke orker at lave sin egen pasta har jeg også udviklet en opskrift på (købt) spaghetti, vendt med rødbedepuré og så med rucula og valnødder. Så lækkert også! Den kommer også ind her på bloggen inde for de næste par uger ♥

Læs også: Naturligt farvede vafler

rødbede carpaccio

Rødbede carpaccio med balsamico og feta

Her får du opskriften på en lækker salat, med rødbeden i fokus.
Forb. tid 20 min
Ret aftensmad, Salat
Køkken dansk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 2 rødbeder
 • ½ dl balsamico
 • 35 g smør
 • 20 g feta
 • 15 g saltede / ristede græskarkerner evt. andre nødder
 • 1 håndfuld timian eller din yndlings krydderurt

Sådan gør du
 

 • Skræl dine rødbeder og kør dem på den tyndeste side på dit mandolinjern.
 • Tag alle dine fine, tynde rødbedeskiver ned i en zip-bag eller frysepose. Kom balsamico ned i posen til rødbederne og kom posen i køleskabet natten over.
 • Dagen efter: Hæld balsamicoen fra posen ned i en lille gryde. Lad rødbederne blive i posen. Kom også smør op i gryden. Giv det et opkog og lad massen reducere en lille smule.
 • Når massen er reduceret en smule tager du gryden af varmen. Hæld da dine rødbedeskriver op i gryden. Rør rundt i gryden, så der kommer balsamico/smør masse på alle rødbederne.
 • Si det, således at du stiller en lille skål under sien, så reduktionen gemmes, men rødbederne bliver væskeløse.
 • Anret rødbederne som du lyster. Pensl rødbederne med balsamicoreduktionen. Kom feta, græskarkerne og timian på.
 • Velbekomme ♥
Keyword rødbede

JEG ØNSKER AT VÆKSTE MED MIN LILLE HOBBY

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

OG: Hvis du laver min opskrift, så fortæl mig det, hvis du har lyst! Jeg bliver så glad ♥ TAK.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *