Rødbede raita – efterårets svar på tzatziki

Rødbede raita – efterårets svar på tzatziki

Her kommer efterårets svar på tzatziki…. Well, næsten. Godt nok er den ikke fyldt med hvidløg. Faktisk er det slet ikke hvidløg i, men får stadig følelsen, da den jo er yoghurtbaseret. Det er et slags tilbehør som kan bruges til enhver slags mad. I wraps, til et stykke kød eller fisk. Vi skal spise det som tilbehør til kylling i aften. Det kan også sagtens kommes på en rugbrødsmad med noget andet pålæg. Det smager skønt! Og i princippet kan man komme i, hvad man ønsker. Her får I opskriften på min yndlings rødbede raita.

Læs også: Mutabal – den arabiske version af baba ganoush

Rødbede raita – smuk, nem og lynhurtig

Det fedeste ved en rødbede raita er, at du kan smække den sammen på 10 minutter. Det kræver ingen tilberedning. Da rødbederne bliver revet på den fine side på rivejernet gør det slet ikke noget, at den er rå. Det smager himmelsk! Og se i øvrigt lige, hvor smuk den er i farven. Jeg er sikker på, at den ville pynte på ethvert middagsbord ♥️

Læs også: GRÆSKARMOS ELLER MASHED GRÆSKAR. EN HYLDEST TIL EFTERÅRET

Efterårets afslutning

Det har nu været et dejligt efterår. Vi har været hjemme i Danmark og nydt det smukke farver på træerne. Jeg glæder mig nu også til december! Er et ægte julemenneske, så I kan godt forvente JULEAMOK på min profil. Nu afslutter vi lige efteråret med et brag, ikke?

rødbede raita

Rødbede raita

Forb. tid 10 min
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 medium størrelse rødbeder
  • 170 g neutral yoghurt
  • 1 tsk agave sirup alternativt honning
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids peber

Sådan gør du
 

  • Skræl dine rødbeder og riv den på den fine side af dit rivejern. Kom de revede rødbeder op i en skål.
  • Kom også yoghurt, krydderier, agave sirup og citronsaft i. Smag den og se om den også sidder lige i øjet for dig.
  • Bland det godt og servér.
  • Velbekomme ♥️

JEG ØNSKER AT VÆKSTE MED MIN LILLE HOBBY

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

OG: Hvis du laver min opskrift, så fortæl mig det, hvis du har lyst! Jeg bliver så glad ♥ TAK.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *