Safran-risotto

Safran-risotto

Hvad siger du til en smuk gul risotto med store rejer, svampe og persille? Det smager sygeligt godt. Jeg elsker risotto i stort set alle former, smage og farver – men det her var en vinder.

Du skal bruge:

– En stor knivspids safran

– 4 dl risottoris

– 1½ liter god fiske eller grøntsagbouillon eller fond

– En stor klat smør

– 1 pakke store rejer – friske eller frosne (jeg købte mine på frost i irma til 35 kr.)

– 2 løg

– 1 bundt persille

– 1 stykke parmesan

– et stort kvæt hvidvin

Sæt bouillon til at koge i en lille gryde. Svits løg og safran i en større gryde, i få minutter, i smør. Kom derefter ris i og svits dem i et minuts tid. Hæld hvidvin i. Når dine ris har optaget væsken, kommes lidt bouillon i fra den lille gryde og op i dine ris. Gentag processen, indtil risene har en god og blød konsistens. Smag på dem undervejs. Mens du holder øje med risene, steger du dine svampe i lidt smør. Kom lidt smør og parmesan i gryden med ris til sidst, når du vurderer at risene er færdige og smag til med salt og peber. Kom dernæst svampene op i. Det tager omkring 25 minutters tid.

Steg optøede eller friske rejer på panden i lidt smør og 5-8 minutters tid. Skær persille og anret.

Velbekomme ♥


Related Posts

JOMFRUHUMMER-RISOTTO

JOMFRUHUMMER-RISOTTO

I går havde jeg besøg af en af mine bedste veninder – vi skulle drikke noget vin og lave noget lækker mad. Det endte med at blive en lækker risotto med jomfruhummerhaler. Der var en god fordeling i køkkenet, hvor min veninde hakkede, mens jeg […]

Æggewrap – med bacon, avocado og svampe

Æggewrap – med bacon, avocado og svampe

Hvis du ikke orker at stå og lave brunch med en helvedes masse forskellige komponenter, så lav én lækker æggewrap, som er en smagsoplevelse i sig selv. Du skal bruge (til to styks og dermed to personer): – 4 æg – 2 dl mælk – […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *