Salte æbleskiver med laks, dild og flødeost

Salte æbleskiver med laks, dild og flødeost

Så er de første æbleskiver lavet for i år! Det blev ikke de traditionelle slags – dem venter vi med til december. Du finder min opskrift her, hvis du vil tyvstarte med dem.

Æbleskiver med laks

Hvad er nu det for noget? Ja, jeg kan godt lide at eksperimentere, lege med sanserne og prøve noget nyt. Min far har engang serveret sådan et par her for mig, som jo nærmest er mind-blowing, når man associere dem med sødme og jul. Jeg forsøgte at tage min opskrift på søde æbleskiver, fjerne sukkeret og kardemommen og udskifte det med lidt citron. Det virkede bare i første hug. Sådan en succes! Du bliver nødt til at prøve de her æbleskiver med laks – de smager simpelthen så lækkert!

Hvordan laver man æbleskiver med laks?

For det første skal du have en æbleskivepande, før det overhovedet kan lade sig gøre. Hvis du ikke har en, kan du jo ønske dig én i julegave eller hoppe ud og købe i én. Du kommer ikke til at fortryde det – det er en investering! Jeg lover dig, at du får den brugt.

Derudover er der en helt særlig måde at lave æbleskiver på, som du lige skal skrive bag øret. Du skal nemlig komme 1 spsk dej i hvert hul, efter en lille klat smør. Detefter kommer du 1 tsk fyld i oveni dejen. Dernæst tipper du æbleskiven med en kødnål, så den står på højkant og kommer 1 spsk dej mere i (ovenpå fyldet). Nu kan du vende æbleskiverne helt om og færdigbage dem. Jeg håber det giver mening, ellers kan du fornemme det på billederne herunder.

Billede 1: På det første billede ser du 1 spsk dej i hvert hul, sammen med 1 tsk laksefyld i midten af hver spsk dej.

Billede 2: Her ser du, hvordan jeg har vent alle æbleskiverne en kvart omgang. De er alle sammen stillet på højkant. De 2 æbleskiver til venstre i billedet er blevet fyldt med den sidste spsk dej. De er nu klar til at blive vendt hele vejen rundt. Som du kan se flyder min dej lidt udover kanterne. Det gør ikke noget – det behøves ikke være perfekt. Desuden bliver det bedre for hver gang, når du fylder hullerne.

Billede 3: Her er æbleskiverne vendt hele vejen rundt med en kødkål. De er nu færdigbagt.

æbleskiver med laks

Æbleskiver med laks, dild og flødeost

Æbleskiver med laksefyld. En skøn og anderledes opskrift.
Ret aftensmad, frokost
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Salt æbleskivedej

  • 2 æg
  • 4 dl kærnemælk
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk citron

Fyld

  • 80-90 g røget laks i skiver
  • 100 g philadephia
  • 1 bundt dild
  • 1 spsk citron
  • salt & peber

Tilbehør

  • 1 lille creme fraiche

Sådan gør du
 

  • Skil dine æg i blommer og hvider.
  • Pisk hviderne stive i en skål.
  • I en anden skål blandes æggeblomer, kærnemælk, natron, salt, mel og citron. Bland det godt.
  • Vend til sidst æggehviderne i skålen med æggeblommerne.
  • Rør derefter dit fyld sammen. Hak røget laks og dild. Bland det med philadephia. Smag til med salt, peber og citron.
  • Varm dit æbleskivepande op (medium varme) og pensl hullerne med smør (eller kom en lille bitte klat i hver).
  • Når smørret bruser: Fyld hvert hul 3/4 op med dej (lidt mindre en 1 spsk i hver). Vend æbleskiverne kvartvejs rundt med en kødnål. Kom 1 tsk fyld i. Kom lidt mindre end 1 spsk dej ovenpå fyldet – så det på en måde forsejler fyldet. Vend nu æbleskiverne hele vejen rundt og lad dem færdigbage. Tag nu æbleskiverne af og fortsæt processen til der ikke er mere dej og fyld. Der plejer at være til, at jeg kan fylde hullerne ud over 3 omgange.
  • Du kan evt. varme ovnen og komme æbleskiverne i et ovnfast fad og give dem det sidste varme, når alle sammen er færdige.
  • Servér æbleskiverne lune sammen med lidt creme fraiche, rørt med salt, peber og citron – eller hvad du lyster.
  • Velbekomme ♥
Keyword laks, æbleskiver

JEG ØNSKER AT VÆKSTE MED MIN LILLE HOBBY

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

OG: Hvis du laver min opskrift, så fortæl mig det, hvis du har lyst! Jeg bliver så glad ♥ TAK.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *