Salte, svampede græskartærter

Salte, svampede græskartærter

Saltede og svampede mini græskartærter

Græskartærter med hokkaidogræskar smager viiirkelig godt! Så når de er her, her i efteråret er det bare om at få det udnyttet. Her er en rigtig lækker opskrift på svampede, salte og lette mini græskartærter af filodej, med græskarfyld og med feta og sprød serrano.

Græskar bliver brugt meget i det søde køkken, så jeg har prøvet at eksperimentere lidt med dem i det salte køkken. Det gør sig jo fabelagtigt i det salte køkken også og man kan så meget med dem! Det er bare om at gå i krig med den dejlige råvare: Her som små græskartærter.

Du skal bruge:

– 1 hokkaido græskar

– 2 æg

– 1 creme fraiche

– 1 pakke filodej (fersk eller tøet op fra frost)

– fetaost

– 1 pakke serrano

– salt og peber

Sådan gør du: 

Start med at skære ca. et halvt græskar i skiver. Kom det i ovnen på 200 grader, varmluft i et kvarter – tag dem derefter ud og kom serrano ind – som er lagt i skiver på en bageplade – bag dem i 10 minutter.

Kom det derefter det bagte ‘kød’ af græskarret en food-processer og blend det – smag til med salt og peber. Rør græskar-puréen op med 2 æg og 2 spsk creme-fraiche. Skær din filodej i firkanter og kom dem op i en tærtedej, således at dejen stikker op i forskellige retninger, og så de overlapper hinanden.

Kom fyldet i filodejen og top med lidt smuldret feta. Bag dine tærter i ovnen ved 200 grader, varmluft i ca. 20-25 minutter. Top med den sprøde serrano.

Hvis du vil benytte den anden halvdel af dit græskar kan du lave denne lækre salat, som også ses på billedet.

JEG ØNSKER AT VÆKSTE MED MIN LILLE HOBBY

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

OG: Hvis du laver min opskrift, så fortæl mig det, hvis du har lyst! Jeg bliver så glad ♥ TAK.

Velbekomme ♥



3 thoughts on “Salte, svampede græskartærter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *