SEAFOOD-SALAD

SEAFOOD-SALAD
Opskrift – 2-3 personer
– Hvidløgsmarinerede rejer (kan fås ferske og klar til tilberedning i Rema 1000)
– 1 pakke røget laks eller ørret
– Ca. 30 g parmesan 250 ml creme fraise
– Et bundt dild En pose ærteskud (det er en form for salat)
– En pose blandet salat
– En squash
– En agurk
– En grapefrugt
– Et par gulerødder
– 2 avocado
– Hjemmesyltede rødløg i skaller – læs opskriften her
– Evt. røget chipotle chili krydderi
Dild-mayo
– 1 dl rapsolie
– 1 spsk hvidvins- eller æblecidereddike
– 1 bæger pasturiseret æggeblommer
– 1-2 tsk sennep
– Salt og peber
Opvarm din ovn på 200 grader, varmluft. Læg nogle bunker parmesan på en bageplade med bagepapir og kom det i ovnen i 10 minutter.
Rør din mayo, efter samme fremgangsmåde som denne. Blot med dild i stedet for estragon (gem noget dild til pynt).
Skær squash, agurk og gulerødder med skræller eller på et mandolinjern, således at du får en masse lange, brede og papirstynde strimler og læg det op i en skål med grapesaft. Når du føler der lige er tid til det, skal disse snoes rundt om sig selv, sådan så de bliver spiralformede.
Skær laksen ud og bland det med cremefraise. Smag til med salt og peber og evt. lidt grapesaft. Steg dine rejer efter anvisning på pakken. De plejer at skulle have 2-3 minutter på hver side ved middelhøj varme.
Halvér dine avocado og læg en halv på midten af hver tallerknen – den eller de overskydende skæres i meget små tern. Læg de spiralformede agurker, squash og gulerødder rundt om avocadoen. Kom et par salatblade fra den blandede salat på samt ærteskuddene. Fordel 5-6 rødløgsskaller rundt på tallerkenen og sprøjt dildmayo ned i dem (kom evt. mayoen på en frysepose og klip et hul). Fordel dine parmesanchips og rejer rundt på tallerkenen og kom cremefraise med laks ovenpå avocadoen. Pynt til sidst med dild og evt. røget chipotle chili krydderi.
Velbekomme!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *