Snobrød med parmaskinke og grøn pesto

Snobrød med parmaskinke og grøn pesto

Snobrød – åh hvor det bare minder mig om mange ting. Jeg har engang været spejder. Jaaaja! Jeg havde knivbevis og alt muligt 😀 Faktisk er det mest den tid det minder mig om… Jeg elsker smagen af snobrød, fordi det minder ikke om smagen af noget som helst andet. Du kan ikke opnå smagen ved at stå inde i dit køkken. Du skal ud, alliere dig med nogle søde mennesker, blive enige om at tænde op i et bål eller en grill og måske endda hygge lidt om det? ♥

Jeg var i påsken i sommerhus med min kæreste og fik lokket dem til at lave snobrød sammen med mig. Jeg stod for at lave dejen, rulle den sammen med fyldet og min kæreste var den tålmodige bager over grillen. Elsker alt ved det! Svigerfamilien stod for resten af maden (lækre bøffer, god sovs og frisk salat), inde i køkkenet.

Du skal bruge (til 6 snobrød):

Dej

25 g gær

3 dl lunkent vand

1 spsk olivenolie

500 g hvedemel

lidt salt

Fyld

1 pakke parmaskine

1 glas pesto

Tag en skål og kom lunkent vand og gær op i. Kom også salt og olivenolie i. Bland melet i lidt efter lidt. Ælt det godt med hænderne.

Lad dejen hæve i en time.

Del dejen op i seks og rul dem ud én efter én.

Når du har rullet én dejklump ud, smører du den med pesto og kommer en skive parmaskine på langs midten. Rul derefter dejen og luk enderne sammen ved at bøje dem ind under dejen. Nu har du en lang ‘pølse’, præcis som du ville have, hvis du lavede dem uden fyld. Nu kan du blot sno dejen rundt om en snobrødspind. Gentag processen med alle 6 dejklumper.

Bag snobrødene over gløderne indtil snobrødene har fået en lækker gyldenbrun farve over det hele. Det tager 5-7 minutters tid.

OBS: Pas på – når olien fra pestoen drypper ned på gløderne begynder der at komme lidt høje flammer – det har ikke nogen betydning og går hurtigt væk.

Snobrød er super prisværdigt at lave og spise og jeg håber aldrig at folk glemmer det!

Nyd dit snobrød, sæt pris på smagen og elsk dem du laver det sammen med ♥



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *