Sød kartoffelbunde med laks og rævesovs

Sød kartoffelbunde med laks og rævesovs

WUHU! Så kom opskriften endelig på bloggen. Det er ikke altid så nemt både at have overskud til at skrive essays og andet studierelateret, for så at begynde at skrive opskrifter ind… Den kreative proces er mere mig! Der kan jeg give den gas og afkoble samtidigt. Men det er altid sådan en dejlig følelse, når den endelig finder vej herind i mit lille univers! Nok om det…

Laks som redningsmand

Jeg stod med rester af sød kartoffel, mascarpone og dild i mit køleskab og tænkte… Kan jeg ikke finde på et eller andet rigtig lækkert at kombinere det med? Og tænkte straks på laks… Og ærlig talt, så blev det bare lækkert! Det kommer til at være en ret, der bliver fast inventar her hjemme..

Start om morgenen og lav syltede rødløg

Jeg valgte at toppe retten af med syltede rødløg, fordi jeg havde det i køleskabet. Jeg har stort set altid sådan et glas stående. Det giver altså bare prikken over i’et til rigtig mange retter… Opskriften finder du her. Hvis du har travlt og ikke kan stå og sylte rødløg om morgenen eller ikke har et glas på lager, så er det altså ikke en nødvendighed ♥

Sød kartoffelbunde med laks og rævesovs

En skøn omgang frokost eller aftensmad.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 30 min
Ret aftensmad, frokost
Køkken dansk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 2 store søde kartofler eller 4 små
 • 1 pakke laks i skiver
 • 30 g hård ost
 • 3 spsk mascarpone
 • 1 bundt frisk dild
 • 1 spsk æblecidereddike
 • 2 spsk dijonsennep
 • 1 spsk brun farin
 • 1 dl olivenolie
 • salt / peber

Sådan gør du
 

 • Start med at lave de syltede rødløg, hvis du har god tid. Hvis ikke, kan du bare skippe dette step. Jeg har linket til opskriften ovenover.
 • Start med at skrælle dine søde kartofler eller vask dem grundigt. Skær dem i skiver af 1 cm tykkelse og kog dem i ca. 20 minutter i letsaltet vand.
 • Kom mascarpone, dild (gem lidt til anretningen), æblecidereddike, dijonsennep, brun farin og olivenolie op i en blender eller en foodprocessor. Blend det godt. Smag til med salt og peber.
 • Hæld vandet fra gryden med de søde kartoffel skiver og placer dem på en bagepapirsbeklædt bageplade med afstand mellem hinanden. Dryp lidt olivenolie på hver skive og riv ost ud over. Bag dem i ovnen på høj varme (180 grader varmluft) i ca. 10 minutter til de søde kartofler er sprøde og osten er smeltet.
 • Anret med rævesovs, en lakseskive på hver, syltede rødløg (hvis du har det på lager) og frisk dild.
 • Velbekomme ♥
Keyword laks, Rævesovs, Sød kartoffel

En drømmekarriere

Jeg elsker at lave mad… Og jeg håber sådan at kunne bruge al min tid på det en dag. Så hvis du synes at opskriften er god og du vil blive ved med at se, hvad jeg finder på, så hop ind og følg mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby. Det ville gøre en verden til forskel for mig. TAK! Min instagram finder du her.

1 thought on “Sød kartoffelbunde med laks og rævesovs”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *