SPINATVAFLER

SPINATVAFLER

Jeg elsker at lege med farver i min madlavning og noget af det som spinat kan, udover at være godt for kroppen (for det tror jeg da det er), er at det kan farve maden grøn. ELSKER DET. Desuden synes jeg en vaffel er smuk. Så det er jo bare endnu bedre, nu hvor jeg ligesom så mange andre også spiser med øjnene.

Spinatvafter er en af mine favoritter til frokost, når jeg ikke skal ud af døren. En fordel ved opskriften er, at spinatvaflen er meget smagsneutral. Det har den betydning, at du har rig mulighed for at tømme køleskabet og putte hvad som helst ovenpå. Det er en opskrift som ikke kræver det helt vilde (udover at man har et vaffeljern) og som smager dejligt. Hvis du ikke har et vaffeljern har jeg lavet en opskrift på spinatpandekager, som du kan finde lige her.

SPINATVAFTER – 2 PERSONER:

– 150 g frisk eller frossen spinat (hvis der er frossent så læg det i blød i kogt vand i et par minutter inden)

– 1 dl mælk (du kan også bruge vand, hvis det ikke lige er i køleskabet)

– 3 æg

– 1½ dl havregryn

– 1½ dl hvedemel

– Salt og peber

– Olivenolie til stegning

Blend spinat med æg, havregryn, mælk, mel, salt og peber. Kom lidt olivenolie på begge sider af vaffeljernet og tænd det. Hæld dej op på vaffeljernet og fordel det med en ske, så det kommer ud i alle hjørnet. Vent et minuts tid og lirk derefter den færdigbagte vaffel ud af jernet.

Jeg foretrækker at smøre min vaffel med pesto. Derudover plejer også at spise min vaffel forskellige former for bønner – er kommet ind i sådan en bælgfrugts-periode og mine favoritter er nok afskallede edamame bønner, kikærter eller kidney bønner. Jeg skærer også altid nogle grøntsager – har som regel altid agurker og tomater i køleskabet og kommer ovenpå. Af protein kan jeg bedst lide dem med laks eller kylling.

Nedenstående udgave har jeg lavet med 2 spsk hytteost, tynde agurkestave og røget laksesalat:

– 100 g røget laks

– et fed hvidløg

– lidt dild

– lidt lime

– 2 spsk creme fraiche

– en stor teske rygeost

– salt og peber

Skær laksen og bland det op med øvrige ingredienser.

Håber i synes om mit bud på spinatvafler!

Velbekomme! ♥


Related Posts

THAI-BEEF-SALAD

THAI-BEEF-SALAD

Det her er en thai-salat for dig, som elsker ingredienser som koriander, soya og grøn karry! Opskrift – 2-3 personer – 300 g oksesteaks (netto har nogle ganske udmærkede oksesteaks, som koster 35 kr. for to! ) – 1 agurk – 100 g afskallede edamame […]

NATURLIGT FARVEDE VAFLER

NATURLIGT FARVEDE VAFLER

I denne uge er der Copenhagen Pride. ‘Ugen er sat af til at omfavne mangfoldighed og nedbryde fordomme om seksuelle minoriteter’. Et rigtig vigtigt budskab, som jeg har tænkt længe over, hvordan jeg kunne støtte op om via min hjemmeside. Det endte med at blive […]