Sprøde og smashed søde kartofler

Sprøde og smashed søde kartofler

Orange is the new black ♥ Det har det jo været i noget tid og det forstår jeg helt sikkert godt.
Jeg har ladet mig fortælle at det orange guld er sundere end de almindelige hvide kartofler og har herefter undersøgt det. Det forholder sig sådan, at der er mere sukker i de søde end der er i hvide kartofler og det er naturligvis årsagen til at de er sødere. Derimod er der flere kalorier i hvide kartofler. Jeg har dog læst mig til, at de søde indeholder A-vitamin, som er ikke-eksisterende i de hvide kartofler…
Nå, men nok om det. Jeg går faktisk ikke rigtig op i, hvordan og hvorledes med sådanne råvarer, men da jeg intet vidste om emnet blev jeg alligevel nysgerrig, hehe.
Den her opskrift er nu heller ikke sundheden selv – til gengæld er den knaldhamrende lækker som tilbehør eller hovedret til alverdens sommerlige retter!

Opskrift (til 9 stk)

  • 3 stk søde kartofler
  • en pakke krydret smør
  • 2 spsk olie
  • en håndfuld persille el. basilikum
  • salt/peber

Sæt vand til at koge i en gryde (nok til at de kan dække 3x søde kartofler). Skyl dine søde kartofler godt. Skrab evt. mørke pletter eller jord af med en kniv. Skær kartoflerne over på midten og kog kartoflerne i ca. 25 minutter.

Efter kogning kommer kartoflerne over på lidt køkkenrulle for at dryppe af.

Dryp olie ud over en bagebeklædt bageplade og sæt kartoflerne dem i olien på bagepladen sådan så “spidsen” stikker opad. Det skulle gerne se således ud:

Tag en kartoffelmoser eller en gaffel og mos kartoflen lidt ned. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.

Hak lidt persille eller basilikum og kom lidt på hver kartoffel. Kom derefter en stor teske krydret smør på hver kartoffel.

Bag det moste og smashede søde kartofler, sådan så de bliver sprøde. Giv den 15 minutters tid.

Nyd dem – de smager skønt! Kunne sagtens spise dem ved de her hasselback kyllingbryster ved siden!

Velbekomme ♥







Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *