STEAK-SANDWICH

STEAK-SANDWICH

Vi elsker steak herhjemme! Om det så er i en salat, i en sandwich eller blot med tilbehør til. Her kommer en opskrift på en rigtig lækker steak-sandwich, hvor der rigtig er kælet for detaljerne! Hvis du har vildt travlt og ikke kan nå at bage dit brød selv, så køb det da – men hvis du har, så gør det! Det smager det altså betydeligt bedre!

Opskrift – 2-3 personer

Brødet – der kan blive til 3 store flutes eller 4 mellemstore:

– ½ pakke gær

– 4 spsk olivenolie

– 3 dl mælk

– 450 g mel (jeg plejer at bruge halv hvede, halv fuldkornshvede)

– Til pensling – Æg + et fed hvidløg

– Drys – flagesalt og evt. rosmarin

Barbecue-dressing:

– 2 spsk soya

– ca. 30 g brun farin

– 1 spsk æblecider- eller hvidvinseddike

– 1 fed hvidløg

– Et par spsk ketchup

– 3 store spsk creme fraiche

– Evt. lidt paprika, cayennepeber og/eller chipotle samt lidt chilisauce, hvis du alligevel har det liggende. Ingen af disse ingredienser et livsnødvendige, for en god barbecue-dressing – men gør den bedre!

Persille/hvidløgssmør: 

– 3 spsk smør

– En spsk olivenolie

– En lille håndfuld persille

– 2-3 fed hvidløg

– Salt og peber

Indholdet:

– 1 pose rucola

– 1 glas soltørrede tomater

– 2x steak (jeg købte to 300 grams, men man kan jo købe sin yndlings)

– Syltede rødløg – hvis du ikke allerede har dem på køl, så finde opskriften her.

Start med at lave dit brød. Start gerne om formiddagen, hvis det alligevel er weekend og kan lade sig gøre. Lun mælken i mikroovnen og smuldr gæren i. Kom olie og salt i og bland herefter mel i, til du har en fast dej, der ikke klistrer. Lad dejen hæve i en halv til en hel time. Del nu dejen i det antal du ønsker og form dine flutes firkantede-ish og skær med en brødkniv en stribe langs brødet, i midten. Lad det efterhæve i en halv times tid. Bland æg med en fed presset hvidløg og pensel det over hele brødet. Der hvor brødet blev ridset med kniven drysser du rosmarin og flagesalt på. Giv dem et kvarters tid i ovnen – på 200 grader, varmluft.

Lav så din barbecue-dressing. Tag en skål og kom brun farin og soya i. Opvarm det i mikroovnen, så sukkeret smelter. Kom resten af ingredienserne i og smag den til.

Dernæst laver du din persille/hvidløssmør. Bland blot alle ingredienserne til denne og stil den på køl.

Steg dit kød, som du bedst kan lide det eller efter anvisningen på pakken. Steg dit brød i olivenolie på panden.

Så skal din sandwich blot bygges – og her er det jo kun fantasien, der sætter grænser!

Velbekomme ♥



1 thought on “STEAK-SANDWICH”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *