Stjernebrød med hvidløg, persille, ost og citron

Stjernebrød med hvidløg, persille, ost og citron

Dette stjernebrød er nærmest en kunst i sig selv. Så smukt at se på og samtidigt virkelig lækkert at spise! Det smarte ved det er også, at du kan rive 8 stykker fra midten – så det er faktisk også en slags pull-apart brød. Jeg har lavet den før med kanel, men tænkte så, at det kunne være virkelig lækkert med en slags friskt hvidløgsbrød. Så her er det!

Du skal bruge:

Dej

– ½ dl lunkent vand

– 50 g gær

– 3 dl mælk (jeg plejer at bruge letmælk)

– ca. 550 g hvedemel

– 1 tsk salt

– 2 spsk olie – må gerne være med smag (fx med hvidløg eller olie)

– 2 æggeblommer til pensling

Fyld

– 1 økologisk citron

– 2 små eller 1 stort bundt persille

– 3-4 fed hvidløg

– 5 spsk blødt smør

– 5 spsk ost (jeg plejer at bruge revet parmesanost)

Start med at lave dejen.

Bland gær med lunkent vand i en skål. Kom olie, salt og mælk i. Kom til sidst mel i, lidt efter lidt. Ælt dejen godt – jeg plejer at gøre det med en elpisker med dejkroge. Stil dejen til hævning et lunt sted, mens du laver fyldet.

Så til fyldet: Hak persille og hvidløg fint, evt. i en minihakker. Bland det med smør og ost. Riv skallen fra citronen ned i blandingen og kom saften fra halvdelen af citronen ned i blandingen også.

Tag din dej og del den op i 4 lige store dele. Rul alle 4 dejstykker ud i lige store cirkler – på et meldrysset bord. Tag dit første dejstykke over på en bagepapirsbeklædt bageplade og smør en tredjedel af persille/hvidløg/citron/oste-masse på. Læg et nyt lag dej ovenpå det smurte dejstykke. Smør nu dette lag med massen og kom det tredje dejstykke ovenpå. Smør også dette lag med det sidste at din masse og kom det sidste dejstykke på. (Under processen ser det ud, ligesom nedenstående)

Stil et glas i midten af dejlagene med bunden i vejret.

Skær 16 snit i dejen, sådan så det ser således ud:

Nu skal du have tungen lige i munden 😀

Tag to af dejstykkerne, der ligger ved siden af hinanden – et i hver hånd. Sno dejstykkerne væk fra hinanden, to gange rundt og luk de to ender sammen til sidst. Gentag processen 8 gange, således at du til sidst får et ubagt stjernebrød: Det ser således ud:

Nu skal stjernen pensles med æggeblommer og bages i ovnen i 15 minutter på 200 grader, varmluft.

Tag dit stjernebrød ud af ovnen og nyd det – det smager ekstra godt, hvis du lige drypper lidt chili- eller hvidløgsolie udover og lidt røget paprika samt salt og peber – hvad du nu end lige har ved hånden!

Velbekomme ♥

Fortæl mig endelig om fremgangsmåden var til at forstå og vis mig endelig et billede af dit resultat! ♥ Det ville jeg elske!



3 thoughts on “Stjernebrød med hvidløg, persille, ost og citron”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *