Surdejsrugbrød med chiafrø – bag eget rugbrød

Surdejsrugbrød med chiafrø – bag eget rugbrød

På Instagram har jeg nu guidet dig til, hvordan du får en lækker, aktiv, boblende surdej på en uge, helt fra bunden. Hvis du ikke har set det, så skynd dig og hop ind og se mit blogindlæg Surdejsguide i stedet… Du kan også se fremgangsmåden på video via min Instagram (videoerne ligger i højdepunkter under “Surdej”).

Nå, nu er vi altså kommet til noget spændende! Nemlig at bage med din helt egen surdej… Jeg blev lun på at lave surdej, da det er en rigtig god ingrediens i et rugbrød. Jeg bor jo i Dubai og her kan du altså ikke, ligesom i DK, bare gå ned til bageren eller i et supermarked og købe et lækkert rugbrød… SÅ i gang med mig… Jeg har virkelig eksperimenteret meget det siden jeg lavede min surdej, og jeg synes rugbrøddet er blevet ligesom et rugbrød skal være ♥️

Men tak for at følge min guide og tak for at tjekke mine erfaringer ud med surdej og surdejsbagning. For tiden eksperimenterer jeg meget med surdejsbrød med en masse luftbobler og så tænker jeg, at når den sidder i skabet, så må jeg i gang med boller.Så bliv endelig hængende og tjek min side ud løbende ♥️

Surdejsrugbrød med chiafrø. Det skal du være opmærksom på:

Opskriften her er sååååå nem. Du skal bare smække ingredienserne godt og grundigt sammen! Til gengæld skal du være opmærksom på hævetiden. Den skal hæve i mange timer. Jeg lader det altid bare hæve natten over – så er jeg på den sikre side. Jeg har desuden valgt at lave opskriften her med chiafrø. De indeholder omega-3-fedtsyrer og har et højt indhold af fibre og protein. What’s not to like?

Surdejsrugbrød med chiafrø

Her får du opskriften på et skønt rugbrød som du kan bage med din surdej.
Forb. tid 12 t 30 min
Tilb. tid 1 t
Ret frokost, madpakke
Køkken dansk
Antal 1 rugbrød

Equipment

 • 1,5 rugbrødsform

Ingredienser
  

 • 60 g surdej
 • 350 g rugmel
 • 50 g hvedemel
 • 100 g chiafrø
 • 100 g solsikkekerner
 • 450 g vand
 • 10 g salt
 • 20 g smeltet smør

Sådan gør du
 

 • Opløs surdejen i vandet i en skål og kom derefter de resterende ingredienser op i. Du kan både røre det i hånden og på en røremaskine. Det er vigtigt at dejen er blandet godt sammen til en homogen masse. Brug noget til på, at gøre det ordentligt.
 • Smelt smørret. Tag din 1,5 liters rugbrødsform og fordel smørret i den. Kom godt op af kanterne også.
 • Kom din dej ned i rugbrødsformen. Pres dejen godt ned i. Tag en våd hånd og kør den over overfladen, så den bliver lige og glat.
 • Lad din dej hæve i rugbrødsformen på køkkenbordet natten over.
 • Dagen efter bager du dit rugbrød i midten i ovnen, i en time på 175 grader, varmluft.
 • Lad brødet afkøle på en rist og opbevar det i et rent viskestykke, så det hverken bliver tørt eller blødt.
 • Velbekomme ♥️
Keyword rugbrød, surdej

Nu har jeg egentlig kun én ting at sige til dig! Velkommen i surdejsbageriet. Det har været hyggeligt at lave surdej og surdejsrugbrød med dig! ♥️2 thoughts on “Surdejsrugbrød med chiafrø – bag eget rugbrød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *