Surdejspandekager lavet på overskydende surdej

Surdejspandekager lavet på overskydende surdej

Den her opskrift er på surdejspandekager opstået på en virkelig tilfældig måde. Da jeg skulle fodre min surdej og derfor tage noget af den fra, ville jeg lave surdejsvafler til morgenmad. Undervejs, da jeg mixede mine ingredienser synes jeg at dejen jeg havde i midten af processen, uden de tørre ingredienser lignede en vildt lækker pandekagedej. Jeg kunne ikke dy mig og måtte prøve. Ganske rigtigt. Der kunne lige blive til 4 MØG LÆKRE morgenmadspandekager.

Har du ikke en aktiv surdej endnu? Klik her: Surdejsguide

Det må være skæbnen, tænkte jeg. Jeg fodrer min surdej om morgenen, så hvorfor ikke tage surdejen fra hver gang til pandekager? Det er da ikke den værste måde at starte dagen på, vel?

Læs også: Surdejsvafler lavet på overskydende surdej

Surdejspandekager?

Så tænkter du måske… Hvordan smager pandekager så med surdej i. Det skal jeg fortælle dig! De er afhængighedsskabende. Den der syrlige smag, som ikke findes i pandekager normalt KAN bare noget.. Og det skal prøves! Jeg lover, at de smager fantastisk… Og jeg mener, hvis du alligevel bare smider det overskydende surdej ud hver dag, så er det da værd at give et go, ikke?

Har du en aktiv surdej? Læs da: Surdejsrubrød med chiafrø

Surdejspandekager med kun 3 ingredienser

Du skal kun bruge din surdej, et æg og mælk. Mere simpelt kan det næsten ikke blive, hva’? Det kræver dog hele 150 gram surdej og det er meget vigtigt, at du ikke bruger den hele… Så hvis du tror du kun lige har 150 gram surdej i din starter og at der ikke vil være mere tilbage efter du har brugt den, så lave en lille mini starter om morgenen af din store starter.

Tag 45 gram af din store starter og bland med 45 g vand, 45 g rugmel og 45 g hvedemel. Vent 4-6 timer, til den er aktiv og bag med den i stedet. Husk også at fodre den store. På den måde undgår du at bruge din surdej op. Det kan dog sagtens være at der er nok i den surdejsstarter du allerede har – det er der eksempelvis i min, og så kan surdejen bare bruges direkte derfra.

Surdejspandekager lavet på overskydende surdej

I stedet for at kassere din surdej, så tag det overskydende fra og bag pandekager af dem. Hvis du er to i dit hjem, så er der lige to til hver. En lækker og let omgang morgenmad.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Ret Morgenmad
Køkken dansk
Antal 4 pandekager

Ingredienser
  

  • 150 g surdej overskydende som alligevel skulle kasseres
  • 1 æg
  • 75 g mælk
  • 4 tsk smør

Sådan gør du
 

  • Kom alle ingredienser op i en decilitermål med hældetud. Bland massen rigtig godt sammen, indtil der ingen klumper er.
  • Kom 1 tsk smør på en pande og hæld 1/4 af dejen på panden. Steg i ca. 1 minut til pandekagen får en flot gylden farve på den ene side. Vend den stille og roligt og kom smør på panden til den næste. Gentag processen med alle 4.
  • Nyd dem med din yndlingstopping. Da vi spiste dem sidst havde vi syltetøj, sukker, sirup og bær på bordet.
  • Velbekomme ♥
Keyword pandekager, surdej, surdejspandekager

Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

Vis mig gerne min ret på Instagram, hvis du laver retten! Det ville gøre mig SÅ glad. Tak, fordi du læste med ♥️Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *