Tag en smuttur til Fujairah. Et overset emirat i UAE

Tag en smuttur til Fujairah. Et overset emirat i UAE

Min veninde Jovana og jeg valgte i maj 2020 at besøge Fujairah. Fujairah er ét ud af de 7 emirater i de Forenede Arabiske Emirater. Vi havde hørt meget godt om stedet og havde brug for at isolere os et andet sted en hjem efter hårde restriktioner her i Dubai. Da der endelig blev åbnet op for hoteller med 50% kapacitet var det bare afsted, væk fra vores partnere. Hehe.

Læs også: Hatta, bør være i top 5 på din bucketlist

Østers i Dibba Bay

Da min veninde og jeg er meget madglade og madinteresserede mennesker valgte vi en af dagene at besøge en østersfarm i Dibba Bay. Her mødte vi manden bag virksomheden, som viste og rundt og forklarede os om hele processen, der sker fra de er helt små til de når markedstørrelse. Noget at det mest skelsættende vi lærte var, at det tager op til 3 år for østers i Europa og Nordamerika at opnå den ønskede størrelse, mens de her østers i Fujairah gror hurtigere og kan blive klar på kun 7 måneder. Det skyldes det varmere og ikke mindst renere vand i Omanbugten.

Vi lærte desuden at de her på farmen hiver deres østers op 7 gange undervejs for at forme dem, således at de former en dyb skal, som kan holde op til 30% mere kød end de europæiske kan. De holder dem i net og former dem, men ellers foregår alt komplet naturligt, hvilket selvfølgelig er NICE! En fed, lokal og lærerig oplevelse.

Intercontinental Fujairah Resort

Et 4-dages ophold blev det til. Vores altan var fantastisk og menuen var ca. 1000 gange bedre på dine-in menukortet. Vi blev også hurtigt enige om, at vi bedre kunne lide hinandens selskab, end den meget børnevenlige, cafeterie-agtige stemning, der var i den eneste restaurant på hotellet. Alt var helt perfekt. Vi havde vin med hjemmefra og roomservice maden var langt over middel.

Læs også: Dubai rejseguide

Det var en klasse staycation, fordi vi nød standen, poolen, en masse gode drinks og at snakke næsten alle døgnets timer. Desuden passede det jo perfekt at selvisolere os selv på værelset her i disse coronatider.

Anbefalelsesværdigt

Jeg vil anbefale alle at tage et smut til Fujairah. Der er dejlig natur og en skøn ro… Desuden er det ikke særlig dyrt. Det tager kun 2 timer at køre dertil fra Dubai af, hvilket jo helt klart er overskueligt.

Følg med i vores eventyr her ♥️Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *