Tarteletter med kylling og grønne asparges

Tarteletter med kylling og grønne asparges

Jeg har aldrig nogensinde brudt mig om tarteletter…. Men jeg har en sød kæreste som jeg godt kan lide at forkæle og han spurgte mig forleden om jeg ikke ville lave sådan nogle til ham. Så jeg tænkte ‘Hvad gør jeg lige der?’. Jeg må finde en måde… Jeg kom frem til, at det jeg ikke er så vild med er en helt flydende og altomskyggende sovs, der dominerer hele tarteletten samt de bløde hvide asparges fra glas… Det måtte jeg jo bare erkende! Derfor er denne opskrift uden disse to ting. Den er i stedet med en masse lækker kylling og friske grønne asparges!

Jeg håber du vil forsøge at lave min opskrift på tarteletter, som måske afviger en lillebitte smule fra normalen! De fik desuden topkarakterer ♥

Du skal bruge:

– 1 liter vand

– 1 bundt grønne asparges

– en hel kylling

– 1 pakke bacon i tern

– evt. lidt karse

– 1 pakke tarteletskaller

– 1 rødløg (kan udelades)

– 2 gulerødder (kan udelades)

– 3 spsk madlavningsfløde 8% (kan udelades)

– salt/peber

– 2 store spsk smør

– 2 spsk mel

– 1 spsk æblecidereddike

Skær løget i kvarte og gør det samme med gulerødderne. Det er ikke så vigtigt, hvordan de skæres, da de blot skal give smag.

Kom vandet i en gryde og sæt det til at koge i en stor gryde. Kom den hele kylling op i gryden. Skru ned for blusset og kom løg og gulerødder op i. Lad det småkoge i en times tid.

Tag kyllingen op af vandet og pil forsigtet skindet af hele kyllingen. Det er nemt lige at gnubbe af med fingrene eller en gaffel. Pil derefter al kødet af benene og skroget og kom kødet over på en tallerken og sæt det til side til senere. Du skal bruge vandet som kyllingen har ligget i – men si gulerødderne, løgene og evt. kød eller rester fra kyllingen ned i skraldespanden. Skru op for blusset og kog kyllingevandet ind til halvdelen, så den bliver rigtig lækker og kraftig. Det tager 20-30 minutter.

Imens kyllingevandet koger ind kan du stege din bacon. Imens det steger, knækker du enden af dine asparges. Steg dem herefter i baconfedtet.

Tænd ovnen til dine tarteletskaller – sæt dem ind når ovnen er varm.

Tag en ny gryde og sæt blusset på middelhøj varme. Smelt smørret og kom hvedemel heri (efter samme princip, som hvis du laver en opbagt sovs). Kom kyllingevandet i, lidt efter lidt, og kom derefter æblecidereddike i. Tilsæt evt. et par spsk madlavningsfløde. Rør det godt rundt og tilsæt kyllingekødet til sovsen. Smag det til med salt og peber. Kom lidt af dine asparges i, men gem evt. nogle til pynt.

Tag skallerne ud af ovnen og kom kyllingefyld i. Pynt med sprød bacon, friske, grønne, stegte asparges og lidt karse. Så har du altså ægte lækre tarteletter!

Mangler du anden lækker ret ved påsketid? Så kig her. I linket finder du hjemmelavet karrysild!

Velbekomme ♥



1 thought on “Tarteletter med kylling og grønne asparges”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *