THAI-BEEF-SALAD

THAI-BEEF-SALAD

Det her er en thai-salat for dig, som elsker ingredienser som koriander, soya og grøn karry!

Opskrift – 2-3 personer

– 300 g oksesteaks (netto har nogle ganske udmærkede oksesteaks, som koster 35 kr. for to! )

– 1 agurk

– 100 g afskallede edamame bønner (på frost)

– 1 rød peber

– 1 pose sugarsnaps ærter

– 1 bundt koriander (kan erstattes, hvis du ikke kan fordrage det)

– 1 bakke babyspirer

– 1 pakke el. pose bulgur

– 1 glas grøn karry paste (jeg plejer at købe den hos min lokale grønthandler på Nørrebro, men så længe den er mild, tænker jeg, at man kan bruge alle slags)

– evt smør og hvidløg til stegning

Dressing:

– 1 lime

– 1 tsk sukker

– 1 spsk soya

– 1 tsk olivenolie

– salt og peber

Start med at koge bulguren efter anvisningen på pakken, ca. en kvart pose – det er som regel en del bulgur til to dele vand. Kog noget vand og overhæld det på dine frosne edamamebønner. Skær dine agurker i lange tynde stængler 2×2 mm ca. Det tager lidt lang tid. Du kan også bruge et mandolinjern, hvis du har det. Skær din røde peberfrugt og dine ærter i meget tynde stængler. Skyl blot resten af ingredienserne og pluk din koriander. Rør alle ingredienser sammen til dressingen, smag til med limesaft og salt/peber.

Når din bulgur er færdig tager du den af varmen og kommer det over i den form du vil anrette den i (jeg plejer at bruge en tærteform) og sæt det i køleskabet. Steg dine oksesteaks, som du kan lide dem. Jeg plejer at stege mine rosa, i ca. 1 minut og 45 sekunder på hver side i smør og hvildløg, og lader dem hvile i 3 minutter.

Tag din afkølede bulgur ud af køleskabet og kom et par teskefulde grøn karry paste i og rør det ud. Anret herefter dine grøntsager som visere på et ur, hele vejen rundt om midten. De grøntsager som ikke er skåret ud på langs strøs blot udover. Skær dit kød ud og anret på samme måde som grøntsagerne. Der plejer at være nok til to lag. Kom dressingen på.

Denne thai-salat smager skønt og er en god og anderledes salat, som kan nydes på alle tidspunkter af året!

Velbekomme ♥


Related Posts

Græskar-salat

Græskar-salat

Er vild med at udnytte sæsonens råvarer. Det lækre ved hokkaido-græskar er, at man både kan udnytte kødet og de lækre kerner. Det går vanvittigt godt med balsamico – det kan virkelig anbefales! Og så er det jo en smuk efterårs-salat. Du skal bruge: – […]

Salat med kiwi-bær

Salat med kiwi-bær

Har du også opdaget de smukke kiwi-bær, som findes i diverse supermarkeder for tiden? Årh, de er så fine – måtte straks benytte dem, inden det var for sent. Her finder du opskriften på en fin, indbydende og grøn salat. Du skal bruge: – 1 […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *