Thaisuppe med kylling og nudler

Thaisuppe med kylling og nudler

Jeg elsker asiatisk mad! Første gang jeg lavede det, gik det op for mig, at:

1: Når det er hjemmelavet, kan det smage mindst lige så godt, som når du bestiller det ude.

2: Maden behøver ikke være utrolig fed og usund.

Det synes jeg er skønt. Er vild med, at thaisuppe står og trækker smag fra alle de lækre asiatiske ingredienser og når der bare dufter så godt i hele lejligheden. Generelt synes jeg faktisk bare, at asiatiske grøntsager eksempelvis er meget mere smagfulde og spændende end danske. Tre ingredienser, som jeg faktisk er blevet helt vild med og godt kunne at tænke mig at arbejde videre med er: Kaffir-limeblade, gurkemejerod og citrongræs. Hold da op, hvor smager det bare dejligt!

Da jeg begyndte at lave thai-mad, blev jeg altid skræmt over den lange indkøbsliste, men tænk over, at alle ingredienserne er med til at give retten smag – jeg har lavet et indlæg omkring, hvordan du kan bruge de resterende ingredienser i denne her ret på en lækker måde, så du kan få udnyttet ingredienserne bedst muligt.

Jeg har lavet en stjerne ud for det, som du normaltvis ikke kan købe i et normalt supermarked. Jeg har tilmed skrevet, hvis der er noget i retten, som du kan udelade.

Til verdens bedste thaisuppe skal du bruge (til 4 personer):

– 500 g kyllingefileter

– 1 dåse kokosmælk

– 1 liter hønsebouillon (vil anbefale den fra Oscar)

– 1 løg

– 2 fed hvidløg

– 1 lille knold frisk ingefær

– 1 lille knold galangarod (kan udelades) *

– 2 friske gurkemejerod eller rød/gul karrypaste

– 3 spsk fiskesauce

– 1 lime

– 2 citrongræs stængler *

– 1 bundt koriander (hvis man ikke kan lide koriander, ville jeg erstatte denne med anden krydderurt)

– en lille pakke nudler

– 1 zucchini

– en håndfuld cherrytomater

– 5 kaffir limeblade *

– evt. chili

– evt. hoisinsauce*

– evt. kokossukker*

– olivenolie til stegning

– salt og peber

Start med at skære kyllingen i små firkanter af 1×1 cm. Steg dem på panden i lidt olivenolie. Når de næsten er færdige kan du komme et par spiseskefulde hoisin-sauce ved. Læg kyllingen og saucen op i en frysepose og ind i køleskabet.

Skræl derefter hvidløg, løg, ingefær, galangarod og gurkemeje.

Kom lidt olivenolie i en gryde og svits finthakket hvidløg, finthakket løg, evt. chili, fintsnittet ingefær, finthakket galangarod, finthakket gurkemeje og kaffir limeblade (tag bladene og skær den midterste stilk og finthak dem) ved middelhøj varme i et par minutter.

Kom derefter hønsebouillonen i og din karrypaste i. Hvis du bruger Oscars hønsebouillon kan du dermed bare tilsætte 1 liter vand og det tilsvarende bouillon direkte i retten – til 1 liter skal du bruge 2 spiseskefulde bouillon. Rør det godt igennem. Når det koger, kan du skrue ned for varmen og lad det simre, til suppen er blevet reduceret en smule. Giv det 15 minutters tid.

Derefter kommer du citrongræs i, skær enderne af og skær dem over på langs. Det er ikke behageligt at spise citrongræs – de er blot i retten for at afgive smag. Jo længere de er, når de kommer i retten, jo bedre. For du skal fiske dem op igen på et tidspunkt. Kom derefter kokosmælk i og smag til med lime,  fiskesauce og evt. kokossukker. Kom kyllingen i retten.

Lad det simre igen i 10 minutters tid. Imens kan du skære tomater i kvarte og knitte din zucchini helt fint på langs.

Kog dine nudler efter anvisningen på pakken i en seperat gryde og kom dem over i suppen.

Få minutter før servering: Fisk citrongræs op af gryden (så godt som muligt). Kom zucchini og tomater i gryden og smag til med salt, peber, fiskesauce, lime, evt. kokossukker.

Anret din thaisuppe i et par hvide dybe tallerkner og pynt suppen med koriander og chili.

Velbekomme ♥



1 thought on “Thaisuppe med kylling og nudler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *