TOPPINGS M. HAVTORN, GRANATÆBLE, STIKKELSBÆR OG SALTKARAMEL

TOPPINGS M. HAVTORN, GRANATÆBLE, STIKKELSBÆR OG SALTKARAMEL

Jeg elsker morgenmad! Og jeg er typen som slet ikke kan begynde min dag, hvis jeg ikke har fået det. Dog er det meget forskelligt, hvad jeg spiser til morgenmåltid. I nogle perioder spiser jeg havregrød, kold chiagrød eller skyr og andre gange er jeg mere til en bolle med ost. Når jeg har været i en periode med skyr synes jeg meget hurtigt, at jeg kunne blive træt af det, fordi nogle gange kan blive lidt kedeligt og ensformigt at spise – på trods af at jeg har varieret frugten, der kom ovenpå. Så jeg tænkte at det skulle være slut med kedelig skyr og lavede derfor 4 bud på, hvad man kan komme ovenpå!

(Granatæblekerner, havntorn og stikkelsbær på frost er købt i Super Brugsen)

____________________________________________________________________

Granatæblekerner kommer jeg altid på min chiagrød og tænkte derfor at det ville smage super lækkert i en kompot. Det gjorde det også! Da min kæreste og jeg sad og spise aftensmad i går spurgte han, hvorfor faaaen jeg ikke havde puttet granatæblekompotten på den røgede laksetatar vi fik, og han havde da fuldstændig ret. Den egner sig bestemt også godt på aftensmad – især hvis der er fisk på menuen!

Til granatæble-kompot skal du bruge:

– 1 pose frosne granatæblekerner (250 g)

– 60 g rørsukker

– ½ dl vand

Sæt det hele over i en gryde, giv det et opkog og lad det simre i ca. 20 minutter.  Kom kompotten på et rent glas på ca. 300 ml. og stil den i køleskabet.

_____________________________________________________________________

Havtorn-kompotten kom sig af, at jeg ELSKER smagen! Hvis du aldrig har smagt det, så gør dig selv den tjeneste…. Det er en smag du højst sandsynligt ikke er 100% bekendt med, fordi du muligvis ikke har smagt det super mange gange – det gør den meget mere spændende og anderledes end, hvis du eksempelvis havde lavet den på jordbær. Havtornkompotten er muligvis min personlige favorit!

Du skal bruge:

– 1 pose frosne havtorn (200 g)

– 100 g rørsukker

– 2 spsk vand

– evt. lakridspulver

Sæt havtorn, vand og sukker over i en gryde. Kog det op og lad det simre i 20 minutter. Smag evt. til med lakridspulver.  Kom kompotten på et rent glas på ca. 300 ml. og stil den i køleskabet.

_____________________________________________________________________

Jeg har ikke så ofte smagt stikkelsbær og tænkte derfor jeg ville lave en frisk kompot – den har en lidt tykkere konsistens end granatæble- og havtornkompotten og smager skønt! Jeg er sikker på, den også ville smage fortræffeligt på en ostemad.

Til stikkelsbær-kompot skal du bruge:

– 1 pose froske stikkelsbær (250 g)

– 60 g rørsukker

– saften fra en halv citron

– ½ dl vand

– evt. en vaniljestang el. lidt vaniljepulver

Kom sukker, vand og citron i en gryde. Hvis du vil tilsætte en vaniljestang, så flæk den og tilsæt kornene. Giv det et opkog og lad det simre i 20 minutter. Hvis du har vaniljesukker – så smag det til, når kompotten er færdig. Kom kompotten på et rent glas på ca. 300 ml. og stil den i køleskabet. Kompotten tykner stadig under nedkøling.

__________________________________________________________________

Sidst, men ikke mindst, valgte jeg at lave en saltkaramel. HOLY MOLY, det smager syyyyyyygt godt! Det tager 3 timer at lave, men det er altså det værd! Desuden er det 3 timer, hvor du ingenting skal foretage dig. Udover at det kan komme på morgenmad, kan det også kommes på kager og bruges som smørepålæg på brød. Her skal du virkelig ikke tænke over holdbarheden, for den er væk på under en uge….

Du skal bruge:

1 dåse sødet kondenseret mælk

Flagesalt (Jeg plejer at bruge Maldon)

Fjern mærkaten, som sidder rundt om dåsen. Lig dåsen med det kondenserede mælk i gryden og overhæld den med vand. Vandet skal dække hele dåsen. Giv gryden et opkog, sæt låg på gryden og lad det derefter simre i 3 timer. Noget vand vil fordame i gryden undervejs og her skal du blot komme til mere vand i gryden, så det igen dækker dåsen. Når der er gået 3 timer tager du dåsen op af vandet og ind i køleskabet. Den skal stå i køleskabet i en time og køle ned – den tykner under afkøling. Efter en time kan du åbne dåsen, tage karamellen over i et rent glas på ca. 300 ml., røre rundt og smage til med flagesalt.

Velbekomme ♥

Følg min blog på Bloglovin


Related Posts

Lilla boller med rødkål – undgå madspild

Lilla boller med rødkål – undgå madspild

Jeg bliver glad, når mad er farverig. Derfor eksperimenterer jeg tit med farver i køkkenet. Denne gang havde jeg lyst til at eksperimentere med naturligt farvede boller. Lilla boller lavet på rødkål! Jeg synes de er så eventyrlige at se på og de leder nemt […]

Hasselnøddesmør

Hasselnøddesmør

Det her er den lækreste opfindelse nogensinde til morgenmad – hasselnøddesmør! Det kan bruges på skyr, på grød, som pålæg, i desserter og så videre… Hvis du aldrig har smagt det, så gør det – for din egen skyld! Du skal bruge: – 3 dl […]2 thoughts on “TOPPINGS M. HAVTORN, GRANATÆBLE, STIKKELSBÆR OG SALTKARAMEL”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *