Tranebær – helbredelse af blærebetændelse

Tranebær – helbredelse af blærebetændelse

Her kommer lige et ret personligt indlæg, som jeg skriver for at hjælpe andre der står i samme situation, med tips som du ikke nødvendigvis får fra lægen. Du kan bruge det eller lade vær – det her et blot mine erfaringer som jeg vil dele ud af.

Jeg har haft blærebetændelse utrolig mange gange i mit liv. I et par år har jeg lidt af kronisk blærebetændelse og været permanent på penicillin. Jeg har forsøgt at gøre alting anderledes, fordi at man simpelthen bliver fuldstændig panisk over at have det. Det er SÅ smertefuldt og af en eller anden årsag har det med at ramme én om aftenen, hvor lægerne har lukket og så er det ellers afsted til vagtlægen. Har med min mor kørt, midt om natten, adskillelige gange fra Helsingør til Hillerød (en halv times køretur), med 7 stop undervejs i vejkanten, fordi at man føler, at man skal lade vandet (og det skal man ikke, eftersom man har forsøgt 30 gange på en time – det er blot noget man føler og SÅ gør det ondt)…

Det kan komme af mange forskellige årsager og rammer oftest kvinder, fordi vi har et væsentligt kortere urinrør, også selvom vi i øvrigt er raske. Altid skal man møde op hos lægen, med en urinprøve, og man får altid de samme svar og råd. Selvom de ikke er særlig fydelstgørende, er de er altid gode at huske på:

  • Drik rigeligt med væske
  • Pas på med at blive kold
  • Tis efter sex
  • Lad vær med at holde dig

Well… Men er simpelthen bare ikke altid nok og hvis du har tendens til at få det, er de her råd ikke tilstrækkelige.

Jeg har fundet en løsning, som har reddet mig utallige gange! Og den bunder altså i de her mirakelbær, som jeg virkelig synes de er – tranebær. Det er faktisk også bevist at indtagelse af tranebær har en effekt på blærebetændelse. ”Kort fortalt forhindrer naturstofferne i tranebær, bakterierne i at sætte sig fast på de indre celler i blæren”. Det er den teoretiske og biologiske udgave af det. Når du drikker det, skal du simpelsen tisse meget mere og derfor bliver kroppen udrenset. Det betyder også at du ikke kun føler at du skal på toilettet hele tiden, for det skal du rent faktisk, når du indtager tranebærsaft. Mine råd til dig er derfor:

  • Drik tranebærsaft (IKKE JUICE – det skal være økologisk saft, du selv skal blande op med vand, der har et lavere indhold af sukker)
  • Spis tranebærkapsler (de er forebyggende – jeg gjorde det, da det var aller værst, men ellers har jeg ikke gjort det, af den simple årsag, at jeg simpelthen glemmer dem. De skal indtages dagligt)

”Hvert år ses omkring 300.000 tilfælde af blærebetændelse – især blandt unge, raske kvinder. Blærebetændelse skyldes ofte colibakterier, som vi tidligere let kunne behandle med antibiotika. Men vi oplever lige nu, at et stigende antal af de bakterier, der er årsag til blærebetændelse, er blevet multiresistente over for antibiotika. Dermed virker den almindelige behandling mod blærebetændelse ikke længere. Flere vil dø af blærebetændelse fremover, hvis ikke vi er mere tilbageholdende med antibiotika.

Min pointe er altså, at du kan nå at helbrede dig selv og forebygge blærebetændelse, ved at indtage tranebærsaft – inden du tager til lægen og får antibiotika. Jeg selv er blevet resistent overfor flere former for penicillin til at behandle blærebetændelse. Jeg siger ikke, at det skal være en erstatning for at gå til lægen, for det skal du, hvis det er virkelig slemt og inden det udvikler sig. Men hvis du kan mærke, at det kommer snigende, kan du nå at stoppe det inden.

Jeg kunne skrive en hel roman om det her, men tror jeg kommet frem med de vigtigste pointer…  Hvis du har spørgsmål eller brug for yderligere information er du mere end velkommen til at skrive til mig!

Håber virkelig at du kan bruge mine råd ♥Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *