TUNABOWL

TUNABOWL

Populariteten på en bowle som denne er tårnhøj! Med god grund, synes jeg. De er flotte, de er kreative og så de er mættende (samtidigt med at ikke giver sådan en klam og overdrevet mæthedsfølelse) og så er det salat!

Jeg har altid godt kunne lide, at man kan se hvad man spiser. Jeg har eksempelvis altid haft svært ved sammenkogte retter, af den simple årsag, at jeg ikke aner hvad der er i. Åbenbart utrolig skræmmende :D. Så i min optik er denne her ret jo helt optimal. Man kan se ALT, hvad der er i den og på den måde bliver man overrasket over, hvad det er jeg skal til at sætte tænderne i. Jeg elsker konceptet med at man kan tilsætte lige præcis det man elsker af sprød salat og at man kan lægge noget dyppelse i midten, så det ikke bliver så kedeligt.

De fleste bud jeg har smagt på disse bowls har været med rå fisk og det kan jeg godt lide. Synes til gengæld hurtigt at man kan få for meget og derfor jeg har valgt at lynstege min tun. SÅ HER ER MIT BUD PÅ EN TUNABOWL.

Du skal bruge:

– Afskallede edamamebønner

– Radisser

– Grønne asparges

– Ærteskud

– Salat (jeg brugte romaine)

– Tomater

– 1 granatæble

– Tun (kan enten være frisk fra fiskemanden eller fra frost – hvis de er frosne skal pakken lægges i koldt vand i en skål nogle timer før brug)

Guacamole:

1 Cremefraice

2 avocado

2 fed hvidløg

Salt og peber

Evt. citron

Start med at sætte noget vand over på din elkedel. Hæld en kvart pose edamamebønner op i en skål og hænd kogende vand på – dette skal du gøre to gange, for at de er helt klar til brug.

Udsten din avocado, tag den grønne masse ud med en ske, op i en skål og mas det til mos med en ske. Tilsæt en kvart cremefraise og pres hvidløg ned i massen. Smag til med salt, peber og evt. citron. Opvarm en pande med lidt olivenolie og tilsæt dine asparges – kom lidt salt og peber på. Når de har fået lidt farve tager du dem af. Skyl dine ærteskud og skær dine tomater i kvarte. Bank hårdt på alle sider af dit granatæble og skær det over på midten. Tag kernerne ud. Opvarm en pande på høj varme og lynsteg din tun i olivenolie og salt og peber. Hvis du har sesamfrø liggende, ville de også være luksus at komme på – de pynter, sorte som hvide!

Anret de forskellige madenheder, så de grænser op til hinanden. Kom lidt guacamole i midten af din skål og nyd det.

Velbekomme! ♥


Related Posts

Græskarsalat

Græskarsalat

Græskarsalat med hokkaido Jeg er vild med at udnytte sæsonens råvarer. Det lækre ved hokkaido-græskar er, at man både kan udnytte kødet og de lækre kerner. Det går vanvittigt godt med balsamico – og sammensat kan det virkelig anbefales! Og så er det jo en […]

Salat med kiwi-bær

Salat med kiwi-bær

Har du også opdaget de smukke kiwi-bær, som findes i diverse supermarkeder for tiden? Årh, de er så fine – måtte straks benytte dem, inden det var for sent. Her finder du opskriften på en fin, indbydende og grøn salat. Du skal bruge: – 1 […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *