Udskriv
4 fra 1 stemme

Za'atar brød

moderne snoet brød møder mellemøster
Forb. tid1 t 30 min
Tilb. tid25 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Keyword: brød, zaatar
Antal: 1 brød

Ingredienser

  • 2 dl lun mælk
  • 25 g gær
  • 3 æg
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 8 spsk blødt smør (2 til dejen og 6 til fyldet)
  • 2 spsk za'atar
  • 40 g revet parmesan
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æggeblomme til pensling

Sådan gør du

  • Smuldr din gær ned i den lune mælk i en røreskål (til køkkenmaskinen). Hvis du ikke har en køkkenmaskine kan mængden kan mel variere lidt. Kom honning, salt, æg og smør ned i skålen. Tilfør til sidst melet og kør den på røremaskinen på middel hastighed i et par minutter. Lad dejen samle sig og stil den til hævning i en time.
  • Bland i mellemtiden resten af smørret, za'atar og parmesan i en skål. Knus også din hvidløg heri.
  • Når dejen er færdighævet ruller du dej ud på en meldækket bord med en kagerulle. Rul den godt ud, men ikke for tyndt. Smør fyldet på og rul dejen sammen (ligesom du ville gøre med pizzasnegle eller kanelsnegle).
  • Tag en skarp kniv eller et pizzahjul og skær dejen op, som på billedet herunder. Husk at lade den ene ende forblive ubeskåret. Sno den derefter og form et 'S'. Læg din dej i en bagepapirsbeklædt form. Pensl det med en æggeblomme og strø det med za'atar.
  • Bag dit brød i ovnen på 175 i 20-25 minutter. Sørg for at dit brød er gyldent og gennembagt.
  • Nyd det - velbekomme ♥