Udskriv

Brunkager - detaljeret opskrift

Ingen jul uden peberkager
Forb. tid1 t
Tilb. tid1 t
Ret: Dessert, Snack
Køkken: dansk
Keyword: brunkager, jul, jule småkage
Antal: 60 stk

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 100 g brun farin
  • 100 g sirup
  • 100 g sukker
  • 400 g mel
  • 50 g blancherede el. smuttede mandler
  • 3 tsk stødt nelliker
  • 3 tsk tsk stødt kanel
  • tsk potaske el. natron

Sådan gør du

  • Kom smør, brun farin, sukker og sirup i en gryde. Smelt blandingen ved meget lav varme. Det skal varmes lynhurtigt op i ca. et minut. Tag den helst af varmen inden al smørret er nået at smelte. (Hvis blandingen bliver for varm, bliver det til karamel og dejen bliver dermed stenhård, når du køler din den - derfor er det meget vigtigt at den ikke får for meget varme).
  • Opløs potasken i lidt kogende vand og kom det op i blandingen. Hvis du bruger natron kommer du det blot i blandingen.
  • Hak dine mandler og kom dem op i sukker/smør-bladingen sammen med kanel og nelliker.
  • Stil blandingen på køl og lad den blive lidt koldere end stuetemperatur.
  • Rør mel i, lidt efter lidt. Blandingen må endelig ikke blive tør. Start derfor gerne med 350 gram mel og se om dejen er sammenhængende. Du skal kunne trille den, uden at den klistrer til dine fingre, men stadig være blød. Hvis du vil udstikke dejen kan du nøjes med at rulle hele dejen til én stor klump. Stil dejklumpen på køl i en time.
  • Tag dejen ud af køleskabet. Hvis du vil udstikke dejen, ruller du den ud mellem to stykker bagepapir. Når dejen er tynd udstikker du dine kager og fortsætter til, der ikke er mere dej. Læg dem på en badeplade.
  • Tænd ovnen på 185 grader og bag kagerne i 4-5 minutter øverst i ovnen til de er gyldne. Hiv bagepapiret med brunkagerne over på en bagerist og lad dem køle helt af.
  • Fyld din kagedåse eller spis dem alle med det samme. Nyd dem ♥