Udskriv

Blomkålshapsere

En lækker opskrift til brug af resterne fra dit blomkål
Ret: madpakke
Køkken: dansk
Keyword: blomkål
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 1 halvt blomkål eller hvor meget du har tilbage
  • 2 æg
  • 150 g revet mozzarella (rest)
  • ½ rødløg (rest)
  • ½ bundt timian (rest)
  • 1 spsk røget paprika
  • salt

Sådan gør du

  • Skyl dit blomkål, skær det i mindre stykker og kom det op i en foodprocessor. Blend det, så det bliver helt fint.
  • Tag et tyndt viskestykke og fordel det finthakkede blomkål ud over. Drys det med salt og lad det ligge i 20 minutters tid.
  • Tag i mens en skål og kom ost, timian æg og rødløg op i.
  • Tag alle enderne af viskestykket vikl' det rundt om blomkålen. Nu skal der presses væde igennem det. Knug så meget væske ud af blomkålen som muligt. Pres alt, hvad du kan og gerne af flere omgange. Selvom det kan virke svært at få væske ud - så skal det ud! Vi vil ikke have en våd dej i ovnen.
  • Når du har fået alt det væske ud du kunne, så kom der op til resten af ingredienserne. Bland det godt.
  • Form 8 blomkålshapsere af dejen (runde og lidt flade). Drys røget paprika over og kom dem i ovnen på 175 grader, varmluft i ca. 20 minutter. Når de er gyldne er de færdige.
  • Velbekomme ♥