Go Back

Surdejsvafler

En god opskrift til at benytte det overskydende surdej i stedet for at kassere det.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Ret Vafler
Køkken dansk
Antal 4 vafler

Ingredienser
  

  • 150 g surdej
  • 75 g mælk
  • 1 æg
  • 100 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk smør til stegning

Sådan gør du
 

  • Start med at blande de tørre ingredienser sammen (mel, bagepulver, sukker og salt) i en skål.
  • Bland de våde ingredienser sammen i en anden skål (surdej, mælk og æg).
  • Vend de tørre ingredienser over i de våde og kom olivenolie i blandingen. Pisk blandingen luftig.
  • Pensel hele dit vaffeljern med smør (både for oven og i bunden) og kom dej på.
  • Bag vaflerne i dit vaffeljern (i mit kan der være to i af gangen) i et par minutter.
  • Velbekomme ♥ Servér med nutella, mascarpone, sukker, sirup, bær eller frugt.
Keyword vafler