Za’atar brød – moderne bagværk møder mellemøsten

Za’atar brød – moderne bagværk møder mellemøsten

Udover at få en masse oplevelser med i bagagen her fra Dubai, har jeg sat mig for at få de mellemøstlige madkundskaber og ingredienser ind under huden også ♥

I dagens anledning har jeg valgt at sætte fokus på za’atar – en mellemøstlig krydderiblanding, der består af timian og/eller oregano, salt, sesamfrø og sumak. Det smager helt unikt og ekstremt lækkert!

Her får I altså mit bud på lækkert hjemmebag med et mellemøstligt touch – lige som jeg ønskede det! Moderne bagværk møder mellemøsten. Helt perfekt.

Hvad skal man så spise ved siden? Det er et godt spørgsmål! Jeg har fået flere gode forslag fra søde følgere. Disse ting er blevet nævnt: hummus, babaganoush, fetaost, oliven, mynteblade og tomater.

Det går godt til mange forskellige retter. Jeg selv kunne godt finde på at spise Dhal til ♥

UAE residence. Za’atar?

Hvad skyldes det så, at jeg sætter lidt fokus på mellemøstlig mad? Ja, udover at jeg bor her, så synes jeg faktisk, at det er noget at fejre, at jeg for alvor er blev UAE residence. Det betyder kort og godt, at jeg ikke længere kun er turist, men at jeg har papir på, at jeg faktisk er bosat her. Det er da lidt cool, er det ikke? Har derfor også besluttet mig for at få en kameltatovering! BUM, så er det også sagt. Nå, men nok om det! Har tænkt mig at poste minimum én mellemøstlig opskrift månedligt fremover ♥

Za’atar brød

moderne snoet brød møder mellemøster
4 fra 1 stemme
Forb. tid 1 t 30 min
Tilb. tid 25 min
Ret Tilbehør
Køkken Mellemøsten
Antal 1 brød

Ingredienser
  

 • 2 dl lun mælk
 • 25 g gær
 • 3 æg
 • 500 g hvedemel
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk honning
 • 8 spsk blødt smør (2 til dejen og 6 til fyldet)
 • 2 spsk za'atar
 • 40 g revet parmesan
 • 2 fed hvidløg
 • 1 æggeblomme til pensling

Sådan gør du
 

 • Smuldr din gær ned i den lune mælk i en røreskål (til køkkenmaskinen). Hvis du ikke har en køkkenmaskine kan mængden kan mel variere lidt. Kom honning, salt, æg og smør ned i skålen. Tilfør til sidst melet og kør den på røremaskinen på middel hastighed i et par minutter. Lad dejen samle sig og stil den til hævning i en time.
 • Bland i mellemtiden resten af smørret, za'atar og parmesan i en skål. Knus også din hvidløg heri.
 • Når dejen er færdighævet ruller du dej ud på en meldækket bord med en kagerulle. Rul den godt ud, men ikke for tyndt. Smør fyldet på og rul dejen sammen (ligesom du ville gøre med pizzasnegle eller kanelsnegle).
 • Tag en skarp kniv eller et pizzahjul og skær dejen op, som på billedet herunder. Husk at lade den ene ende forblive ubeskåret. Sno den derefter og form et 'S'. Læg din dej i en bagepapirsbeklædt form. Pensl det med en æggeblomme og strø det med za'atar.
 • Bag dit brød i ovnen på 175 i 20-25 minutter. Sørg for at dit brød er gyldent og gennembagt.
 • Nyd det – velbekomme ♥
Keyword brød, zaatar

Jeg håber, at du kunne bruge min opskrift og at du føler dig guidet godt gennem den! Giv endelig lyd fra dig, hvis du har ♥ Det gør mig simpelthen så glad. Tak for at komme forbi min lille del af internettet – det betyder rigtig meget for mig!

Husk at tjekke min Instagram ud for mere inspiration ♥2 thoughts on “Za’atar brød – moderne bagværk møder mellemøsten”

 • 4 stars
  Interessant opskrift med alternative køkkenredskaber. Her tænker jeg specielt på punkt 3. “Når dejen er færdighævet ruller du dej ud på en meldækket bord med en køkkenrulle”. Under dette punkt oplevede jeg, at der var en masse papir fra køkkenrullen der hang fast i dejen og derfor lå i mit Za’atar brød. Kunne godt tænke mig at vide hvor meget køkkenrullepapir du mener der skal være i brødet samt om du kan anbefale nogen mærker der smager bedre end andre? Selv brugte jeg en Lotus (3-lags) køkkenrulle – det smagte herligt.

  Tak for en lækker opskrift :-). Peter

  • Hahah, Peter! Hvor er du bare sjov 😀
   Jeg bruger aldrig min kagerulle til kage, derfor bliver det ofte til en “køkken”rulle i mit hoved… Det har lige vist sig her. Håber du kom igennem det – Velbekomme! Jeg må ind at rette. Tak for at prøve min opskrift, håber det smagte.
   Knus Mille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *